betaalapp-pom

Fintech start-up haalt 750K€ op en gaat zich in Antwerpen vestigen

betaalapp-pomDe voorlopig nog in Groot-Bijgaarden gevestigde fintech start-up Addocted haalde eind oktober, zes maanden na zijn start, in een nieuwe kapitaalronde 750K€ op voor zijn Betaalapp POM.

Eerder in oktober won POM ook nog de prijs van de professionele jury op de pitch battle van de eerste Belgische Fintech Summit  in Brussel. De jury baseerde zich vooral op de mening van de tevreden consument en de eenvoud en gebruiksgemak van de applicatie.

POM staat voor ‘Peace of Mind’, gemoedsrust bij het betalen van facturen. Nu de betaalapp bekend in de oren begint te klinken, kondigt Addocted NV aan zijn bedrijfsnaam te willen veranderen naar POM NV.

Ondernemers Johannes Vermeire en Tom Totté blikken terug op hun vliegende start: “Een half jaar na onze lancering verwerkten we al voor meer dan 1 miljoen euro aan facturen voor zo’n 5000 gebruikers. De feedback van onze gebruikers is erg positief: bij IOS krijgen we 5 sterren en bij Google krijgen we een score van 4,3.”

De nieuwe kapitaalinjectie zal enerzijds gebruikt worden voor de verdere ontwikkeling van de applicatie en anderzijds voor de uitbouw van de marketingactiviteiten in België. Samen met Deloitte Consulting analyseert het ondernemersduo de mogelijkheden om de betaalapp in het voorjaar 2017 ook in het buitenland te lanceren.

“We werden door Stad Antwerpen geselecteerd en krijgen gesubsidieerde steun onder de vorm van een co-working space in de Antwerpse StartupVillage, waar we vanaf 1 januari onze intrek nemen. Een verhuis waar we erg naar uitkijken”,  aldus Johannes Vermeire en Tom Totté.

Het lijdt geen twijfel dat de dialoog met andere start-ups nog nieuwe inspiratie zal geven om te blijven innoveren en producten te optimaliseren.