Nieuws Antwerpen Fitnesscentra voeren actie: #FitnessOpenNow

Fitnesscentra voeren actie: #FitnessOpenNow

Fitnesscentra voeren actie: #FitnessOpenNow

Door de lockdown zijn meer dan 1.000 fitnessclubs in ons land al enige tijd gesloten. Op initiatief van Ann Van den Rijn van Gym Tonic uit Rumst namen meer dan 100 fitnesscentra in Vlaanderen deel aan de actie #FitnessOpenNow. “Omdat sport en fitness zeer belangrijk zijn voor zowel de lichamelijke als mentale gezondheid, organiseren we de actie ‘10.000 km voor 10.000 levens’. Samen fietsen of lopen we 10.000 km bij elkaar.”

Fitnessondernemers begrijpen niet waarom zij omwille van ‘gezondheidsredenen’ nog niet mogen heropenen. Met de actie #FitnessOpenNow wil de fitness-sector een noodkreet slaken. “Het is hoog tijd dat de Belgen terug gaan werken aan hun lichamelijke en mentale gezondheid”, zegt initiatiefneemster Ann Van den Rijn van Gym Tonic in Rumst.

Meer dan 100 fitnesscentra deden mee. Onder hen ook David Lloyd Antwerp in Edegem. “Onze parking werd omgetoverd tot outdoor fitness. Dankzij twee verwarmde zwembaden konden er bij ons ook kilometers gezwommen worden. Zelfs burgemeester Koen Metsu kwam ons steunen”, zegt General Manager Sigal Rabinovitz.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Café Local opnieuw geopend

Omwille van de coronacrisis draait de evenementensector al een hele tijd op een laag pitje. Als alternatief voor de festiviteiten… Lees meer