Nieuws Flanders DC verlegt focus naar design en mode

Flanders DC verlegt focus naar design en mode

Foto Voka

Flanders DC verlegt focus naar design en mode

Ondernemersorganisatie Flanders DC zal zich vanaf 2023 volledig toespitsen op de design- en modesectoren. De vzw ondersteunde de laatste jaren ondernemers uit alle creatieve sectoren, maar op voorstel van Vlaams minister van Economie en Innovatie Jo Brouns zal ze haar middelen gerichter inzetten.

Flanders DC, met kantoren in Antwerpen, Brussel en Leuven, werd opgericht in 2004. Sinds 2016 heeft het de opdracht van de Vlaamse overheid om “creatief Vlaanderen ondernemender te maken”.

Ondernemers uit een brede waaier aan creatieve sectoren konden bij de organisatie terecht voor zakelijk advies, deelnames aan beurzen, zakelijke opleidingen of managementinstrumenten.

Op vraag van Vlaams minister van Economie en Innovatie Jo Brouns zal Flanders DC zich vanaf 2023 volledig toeleggen op design en mode. “We spelen op creatief vlak mee in de gewichtsklasse van de grootste modelanden. Nu wil ik dat we de sector ook op ondernemend vlak nog meer kunnen laten schitteren”, aldus de minister.

Meer impact

De organisatie had al een groot engagement naar mode en design door de eerdere integratie van Design Vlaanderen en Flanders Fashion Institute. Volgens managing director Pascal Cools zal een gerichtere focus de impact van Flanders DC alleen maar vergroten.

“We kijken ernaar uit om met onze kennis en expertise designers en modeondernemers verder vooruit te helpen”, vertelt Cools.

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.