Nieuws Antwerpen Flandria gaat in zee met Axel Enthoven

Flandria gaat in zee met Axel Enthoven

Flandria gaat in zee met Axel Enthoven

Onlangs werd rederij Flandria overgenomen door Philip De Prest van V-zit bvba. Voor de restauratie van Flandria 24 is De Prest in zee gegaan met de gerenommeerde Antwerpse industrieel designer Axel Enthoven.

Philip De Prest: “Reeds van bij de overname in maart 2017 was het de bedoeling om Flandria 24 een grondige opknapbeurt te geven. Het is voor onze rederij een enorme opsteker dat Axel Enthoven ons bij deze uitdaging heeft willen helpen. Hij begrijpt als geen ander hoe de stijl van de oorspronkelijke Flandria 24 te combineren met een hedendaagse uitstraling.”

Intussen werd Flandria 24 herschilderd in de Antwerpse droogdokken. Momenteel vindt een volledige ‘make-over’ van het interieur plaats en worden nieuwe vloeren op de verschillende terrassen gelegd. De afwerking zal klaar zijn in de tweede week van juni.
Rederij Flandria zal vanaf half juni – op een nog nader te bepalen datum – vier boottochten verzorgen met start en aankomst aan het Steenplein.

“De Flandria 24 doen herrijzen uit zijn oude glorie was de opdracht voor mezelf en mijn Yellow Window team. Dankzij de overname van de ter ziele gegane rederij Flandria door Philip de Prest, komt voor Antwerpen een antwoord op de nostalgie waarvan vele Antwerpenaren hadden getuigd: een mooi schip op de Schelde voor toerisme, pret en cultuur, met respect voor de stijl van het oorspronkelijk bouwjaar en met een knipoog naar vandaag. Een nieuw herrezen erfenis waar vele Antwerpenaren op zaten te wachten”, zegt Axel Enthoven.

Belangrijk om weten is dat het huidig concept totaal verschilt van wat Enthoven tijdens zijn curatorschap “Born In Antwerp” vorig jaar had voorgesteld. Dat plan is nog helemaal niet begraven, maar in volle analyse en onderzoek.

Flandria is de Belgische rederij die de rondvaarten in en rond Antwerpen verzorgt: op de Schelde vanaf het Steen en op de dokken vanaf de Londenbrug. Sinds maart 2017 is de rederij in handen van Philip De Prest, zaakvoerder V-zit bvba.
De rederij werd in 1922 door Eugène van Marcke opgericht onder de naam Antwerpse Interprovinciale Stoombootmaatschappij “Flandria” en dat was eveneens de naam van het eerste schip van de rederij. Om verwarring te voorkomen kregen de schepen volgnummers. Met de wereldtentoonstelling van Antwerpen in 1930 was er grote vraag naar havenrondvaarten op de Schelde. In de Tweede Wereldoorlog raakten alle 13 schepen zwaar beschadigd of zonken ze. In 1947 waren er 12 nieuwe schepen. In de loop der jaren heeft de rederij naast de toeristische rondvaarten ook meerdere veerverbindingen in Antwerpen verzorgd, o.a. in Hemiksem (Flandria 14) en Hoboken (Flandria 19). Het varend restaurant La Pérouse (Flandria 16) kreeg in de jaren 70 twee Michelinsterren.

V-zit bvba, ruim tien jaar geleden opgericht, exploiteert reeds acht jaar het schip Festina Lente. Het bedrijf spitst zich toe op het organiseren van evenementen voor bedrijven en particulieren. V-zit bvba is ook betrokken bij de uitbating van de polyvalente eventlocatie op het Eilandje, Cadx-hall, de fietsenverhuurdienst Freewieler aan het Steenplein en de open stadsbootjes op de Binnendijle in Mechelen. V-zit bvba was ook de uitbater van de teloorgegane Badboot.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.