Nieuws Antwerpen Flexibel buurthuis c-space geeft ruimte aan lokale ondernemers

Flexibel buurthuis c-space geeft ruimte aan lokale ondernemers

Flexibel buurthuis c-space geeft ruimte aan lokale ondernemers

ANTWERPEN – CORES Development heeft c-space gelanceerd, een flexibel buurthuis dat ter beschikking staat van de buurtbewoners van Groen Zuid in Hoboken. Ze kunnen de ruimtes reserveren voor familiefeestjes, yogasessies, vergaderingen en workshops. Ook lokale ondernemers kunnen er hun producten en diensten voorstellen.

Met c-space wil het Antwerpse CORES Development de drempel om compacter te gaan wonen verlagen en sociale cohesie in de buurt stimuleren. Als één van de eerste projectontwikkelaars komt het in haar project Groen Zuid met een concrete oplossing op de beperkingen die kleiner wonen met zich meebrengt: de c-space. Het nieuwe buurthuis vormt een effectieve en efficiënte uitbreiding van de privatieve woonomgeving, wanneer dat nodig is.

Thomas de Jong, cdo bij CORES Development: “Het gebeurt niet vaak dat we 15 mensen in ons huis uitnodigen. Maar de Vlaming is voorzienig en wil deze optie graag behouden, voor verjaardagen, kerstfeestjes, workshops met vrienden of andere activiteiten. De c-space biedt mensen ruimte aan wanneer ze die nodig hebben. Het is een semi-publieke ruimte, verbonden aan een wijk, waar we in co-creatie met de buurtbewoners activiteiten kunnen installeren die de sociale cohesie binnen de buurt stimuleren.”

Ruimte voor ondernemers

Ook lokale ondernemers kunnen er terecht. Er zijn ruimtes voorzien die zich lenen voor activiteiten in bijberoep en het exposeren van producten. Vandaag gebruikt designwinkel Ambertree uit Hoboken de etalage als pop-up showroom.

Robin Gregory, oprichter Ambertree: “c-space is voor ons een heel creatief idee om een extensie te bieden aan de woonunits in een residentieel project.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.