Nieuws Antwerpen Fortuna Financial Group neemt verzekeringsporteufeuille van Optima Bank over

Fortuna Financial Group neemt verzekeringsporteufeuille van Optima Bank over

Fortuna Financial Group neemt verzekeringsporteufeuille van Optima Bank over

Fortuna Financial Group nv / vermogensbeheer. Frank Peeraer / CEO - Gedelegeerd bestuurder. 09/06/2016 "for more images "www.waltersaenen.com"

De Antwerpse vermogensbeheerder Fortuna Financial Planning Group neemt de portefeuille beleggingsverzekeringen over van de failliete Optima bank. Daarover is gisteren een akkoord bereikt met de curatoren van Optima Bank. Het gaat om 250 polishouders die via Optima Bank een beleggingsverzekering bij Baloise Insurance hebben afgesloten. Zij kunnen voortaan een beroep doen op de diensten van Fortuna Financial Group. Die zal voortaan optreden als tussenpersoon voor de Belgische beleggingsverzekeringen van Baloise die tot nu toe beheerd werden door Optima Bank. In een persmededeling laat Fortuna Financial Group weten dat er voor de klanten niets wijzigt. Het contract blijft lopen bij Baloise en het is enkel de tussenpersoon die wijzigt. Voor de polishouders ontstaat er op die manier meer zekerheid, sinds het faillissement van de Optima Bank.

Fortuna Financial Group werd in 2001 opgericht door Frank Peeraer en Jan De Punt. Het hoofdkantoor van de groep is gevestigd aan de Antwerpse kaaien. Haar cliënteel komt hoofdzakelijk uit de Antwerpen en de rijkere randgemeenten. Met de overname van de portefeuille beleggingsverzekeringen van de Gentse Optima-bank slaagt Fortuna erin om voet aan de grond te krijgen in Oost-Vlaanderen. “We werken al sinds 2005 met Baloise samen” zegt CEO Frank Peeraer tegen De Tijd. “We kennen het huis goed dus dat helpt” De kans die Fortuna nu kreeg kon de vermogensbeheerder niet laten liggen. “Via prospectie had het veel langer geduurd om in Oost-Vlaanderen zelf te groeien”.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.