Nieuws Antwerpen Fotografen werken samen met Shoot and Hang

Fotografen werken samen met Shoot and Hang

Fotografen werken samen met Shoot and Hang

tokeShoot And Hang gaat met professionele fotografen samenwerken om een netwerk van dealers uit te rollen. De klanten die bij een fotograaf een fotoshoot bestellen, kunnen de foto’s afgedrukt en ingelijst wereldwijd laten versturen via een speciaal daartoe uitgewerkte app. Zo moeten oma en opa geen maanden meer wachten om de foto’s van de kleinkinderen eindelijk aan de muur te kunnen hangen. Initieel zijn een tiental fotografen betrokken in een testperiode tot einde juni.

“Wie heeft er niet enkele prachtfoto’s in de massa andere die je bewaart op je smartphone of een ander toestel? Of welk bedrijf wil niet de mooiste realisaties aan de eigen muur of die van de klant?”, vraagt oprichter en zaakvoerder To Baaten van PassePartout Inlijstingen and Restauraties uit Deurne die Shoot And Hang destijds heeft gelanceerd.

Oorspronkelijk richtte de webshop zich vooral rechtstreeks tot particulieren en bedrijven in Europa, maar met het nieuwe dealernetwerk wordt het aanbod digitaal sterk uitgebreid. “Ik maak zelf graag foto’s met een smartphone en ik wil ze dan meteen laten afdrukken en inlijsten. Op vakantie of op een feestje bijvoorbeeld lukt dat niet en dan vergeet ik die foto achteraf. Met onze online webapplicatie kan je vanop een terrasje die vakantiefoto met de kinderen op het strand onmiddellijk ingelijst naar je ouders sturen. Ze hangt dan bij oma en opa al aan de muur voor je weer thuiskomt!”, antwoordt To hoe hij op het idee kwam.

“We hebben de lat voor onszelf erg hoog gelegd”, zegt To. “We willen de ambachtelijke kwaliteit blijven bewaken en toch aan de groeiende vraag voldoen. Na de testfase willen we graag nog meer dealers in België en gaan we onze eerste dealers in Nederland en Duitsland inlijven. De interesse vanuit die landen is alvast groot en omdat de site in vijf talen is opgemaakt, kunnen we hen zeker helpen.”

De mensen van Shoot And Hang zijn al 25 jaar ambachtelijk bezig met inlijstingen op maat bij PassePartout Inlijstingen & Restauraties in Deurne-Zuid en in St. Antonius – Zoersel. Ze hebben de webapplicatie gebouwd om een unieke ambachtelijke inlijstsservice te combineren met professionele afdrukken van foto’s vanaf elk toestel. “Je kan eenvoudig de foto uploaden vanaf je smartphone, tablet of laptop, en een inlijsting kiezen en laten versturen naar jezelf of iemand anders. De inlijsting wordt in twee maten afgeleverd: 37 x 37 cm en 37 x 45 cm. Er is keuze uit zes zorgvuldig gekozen kleuren kaders in combinatie met een passe-partout om uw foto perfect harmonieus in te lijsten. Gemakkelijker kan niet!”, zegt To Baaten.

De houten lijst wordt op maat gemaakt en het rugpaneel is voorzien van een gemakkelijk ophangsysteem. De inlijsting wordt standaard afgeleverd met helder inlijstersglas, maar je kan kiezen voor ontspiegeld glas in museumkwaliteit. Shoot And Hang heeft voor de verzending een doos laten ontwikkelen om de ingelijste foto veilig af te leveren. Mocht onderweg de inlijsting beschadigd worden, stuurt Shoot And Hang een nieuwe. Gratis, want niemand heeft graag een slechte ervaring.

To Baaten voorziet dat zelfs voor ambachtelijk maatwerk het internet steeds meer het aanbod van de fysieke winkel gaat aanvullen en wil daarom Shoot And Hang als nieuw Europees merk lanceren om op een gezonde manier te groeien. “Ons aanbod is niet beperkt tot Antwerpen, vandaar de nieuwe naam en internationale aanpak. Technisch en commercieel kunnen we het aan, het in de markt zetten van deze nieuwe dienst wordt wellicht nog de grootste uitdaging”, vertelt hij.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.