Nieuws Antwerpen Foute data op internet schaden bedrijven

Foute data op internet schaden bedrijven

Foute data op internet schaden bedrijven

goudengidsVerouderde, onvolledige of zelfs foute informatie op talloze online platformen is vaak rampzalig voor ondernemingen. Potentiële klanten worden erdoor in de armen van de concurrentie gedreven. Goudengids.be heeft een doelgericht onderzoek laten uitvoeren over de informatie die op het internet circuleert. De informatie over 2000 Belgische bedrijven op 1 online platform bleek bv. voor liefst 58% fout. Van bedrijven die op drie platformen staan zijn er zelfs voor 99% foute gegevens.

Goudengids.be positioneert zichzelf als “het grootste digitaal bedrijf van België.” Als veelzijdig digitaal marketingagentschap is het een dochteronderneming van Truvo Belgium, het vroegere Promedia. Goudengids.be opereert vanuit Berchem. Truvo is de uitgever van de bekende papieren telefoongidsen.

De consument doet effectief geregeld een beroep op het internet. Wanneer hij op zoek is naar bedrijven gaat het in 98% van de gevallen om openingsuren, adressen en kaartlocaties. 98% van de Belgen zoekt die informatie op Google, 66% op goudengids.be Blijkt evenwel dat 9 op de 10 Belgen dan op gegevens stuit die onvolledig of verouderd zijn. Bijna 4 op de 5 belandt op een website die buiten werking is.

De explosie aan online platformen brengt ook een toename aan foute informatie met zich. “Online platformen nemen vaak gegevens over zonder ze te verifiëren. Verouderde en onjuiste informatie verspreidt zich evenwel biezonder snel op het web”, zegt Wim Vermeulen, marketing director bij Goudengids.be. “Van bedrijven die bv. op drie platformen aanwezig zijn blijken 99% van de data fout.” Een en ander is vastgesteld in een onderzoek van het onafhankelijk onderzoeksbureau iVox (Leuven) in opdracht van goudengids.be

Het is als ondernemer echter onbegonnen werk om continu handmatig je gegevens op elk online platform te beheren. Ook al jaagt die foute informatie de klanten in de armen van de concurrenten. Om die reden lanceert goudengids.be zijn Presence Manager. Met die Presence Manager kan een onderneming met één klik zijn profiel op meer dan 20 platformen zoals Google, Facebook, openingsuren.be, Garmin e.a. vervolledigen en updaten.

Goudengids.be  lanceert zijn nieuwe oplossing in een exclusief partnership met het Amerikaanse Yext, een bedrijf dat marktleider is op het vlak van location data management. Yext stelt bedrijven in staat om locatiegegevens te beheren over hun websites, mobiele apps, interne systemen en het grootste ecosysteem van kaarten, apps, sociale netwerken, directories en zoekmachines.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.