Nieuws Antwerpen Frans taxiplatform Heetch start in Antwerpen

Frans taxiplatform Heetch start in Antwerpen

Frans taxiplatform Heetch start in Antwerpen

ANTWERPEN – Het Franse Heetch, concurrent van taxiplatform Uber, start met zijn taxi-app in Antwerpen, Gent en Leuven. Het bedrijf was eerder al actief in Brussel. “Wij willen met ons platform onze bijdrage leveren aan een betere mobiliteit in België en dit voor iedereen toegankelijker maken”, zegt Maxime Vander Stichele, hoofd van Heetch België.

Heetch biedt zijn dienst al een paar jaar succesvol aan in Brussel. “Deze uitbreiding naar Antwerpen, Gent en Leuven is voor ons een logische volgende stap. We weten dat de vraag groot is naar dergelijke dienst”, aldus Maxime Vander Stichele. De nieuwe diensten zijn volgens het bedrijf ook volledig in overeenstemming met het nieuwe Vlaamse taxidecreet.

Inwoners van Antwerpen, Gent en Leuven zullen voortaan de klok rond een rit kunnen aanvragen via de Heetch-app. “Na het aangeven van de bestemming zien gebruikers direct hoe snel een chauffeur hen kan oppikken en hoe laat ze zullen aankomen. De prijs wordt op voorhand aangegeven. De rit kan met cash of automatisch in de app met een kredietkaart betaald worden. Chauffeurs die aangesloten zijn bij Heetch zullen slechts 15% afdragen.”

Heetch, in 2013 opgericht met hoofdkantoor in Parijs, zal de eerste drie maanden ook geen commissie afromen op de voltooide ritten in Vlaanderen. Alle omzet gaat zo integraal naar de chauffeurs. “We willen hiermee de chauffeurs een duwtje in de rug geven tijdens de moeilijke sanitaire situatie waarin we ons vandaag bevinden”, zegt Vander Stichele. “Verder zorgen we er voor dat de ritten veilig verlopen voor passagiers en chauffeurs door voldoende mondmaskers en ontsmettende handgel in de wagens te voorzien.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.