Nieuws Antwerpen Franse bedrijfsleiders zoeken contacten

Franse bedrijfsleiders zoeken contacten

Franse bedrijfsleiders zoeken contacten

pierreVertegenwoordigers van zo’n 30 Franse ondernemingen brengen vandaag een bezoek aan Antwerpen. Ze worden ontvangen op het stadhuis. Flanders Investment and Trade (FIT) is het er samen met Acceuil Français om te doen de Franse ondernemers alle elementen aan te reiken die hen moeten helpen om in Antwerpen een succesvolle start te kunnen nemen.

Experten in immobiliën en boekhouding, recruiters, sociale bureaus, Comeos (vertegenwoordiging van de Belgische handel en diensten), advocaten, notarissen, economische diensten van de regio Vlaanderen, de Franse ambassade en de stad Antwerpen zullen zich vandaag met z’n allen inzetten om de Franse bezoekers het enorme potentieel van Antwerpen als commercieel centrum aan te duiden. Getuigenissen van Franse ondernemingen die reeds in Antwerpen gevestigd zijn moeten bijkomende garanties geven. Een lunch aangeboden door legendarische Franse bakkerij Poilâne en de Antwerpse kaasaffineurs Van Tricht moeten het imago van Antwerpen nog versterken.

Een groot aantal Franse ondernemingen die zich willen ontwikkelen op de Belgische markt kiezen Antwerpen als toegangspoort. Om tegemoet te komen aan deze steeds groeiende vraag, bedachten Flanders Investment and Trade en de Acceuil Français van Antwerpen een dag om met elkaar kennis te maken in Antwerpen. Door hen te ontvangen in de stad Antwerpen zelf, kunnen zaakvoerders van de deelnemende bedrijven de lokale markt leren kennen en de sleutels tot succes bekomen.

“Antwerpen is enerzijds een machtige stad met bijna een miljoen inwoners en anderzijds een referentie in mode. Het is de Belgische stad die het beste ‘fun shopping’ illustreert: mooie wandelingen, aantrekkelijke etalages, prachtige gebouwen,… De diversiteit van het aanbod heeft een onmiskenbare aantrekkingskracht. Het aanbod roept om meer aanbod, succes trekt succes aan. Het is onze verantwoordelijkheid, als Franse inwoners van de stad Antwerpen, om andere Fransen te ondersteunen die hier wensen te investeren en verder te ontwikkelen, ” aldus Pierre Fruitier Roth, gedelegeerd bestuurder van Acceuil Français van Antwerpen.

Onder de Franse deelnemers zijn Electro dépôt, Tape à l’œil, Poilâne, Louise, Sotheby’s international, Chanel, KBC bank, Group S, CCI France-Belgique enz. …

Foto: Pierre Fruitier-Roth.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.