Nieuws Antwerpen Franse groep Circet neemt IT-bedrijf ESAS over

Franse groep Circet neemt IT-bedrijf ESAS over

Franse groep Circet neemt IT-bedrijf ESAS over

De Franse IT-groep Circet neemt het IT- bedrijf ESAS over. De voormalige aandeelhouder Buysse & Partners (57%) verkoopt al zijn aandelen en het management van ESAS (43%) gaat mee aan het werk bij Circet.

ESAS is een IT-dienstverlener in de Benelux die de installatie, het onderhoud en het beheer van hardware toestellen voorziet. Ook legt ze coax en glasvezelnetwerken aan en voert onderhoud uit voor grote telecombedrijven waaronder Proximus, Vodafone en KPN.

In 2016 kocht investeringsgroep Buysse & Partners 51% van ESAS aan en verhoogde dit aandeel al in 2019 al naar 57%. Sinds de overname door Buysse & Partners heeft ESAS een transformatie doorgemaakt: het bedrijf veranderde van een Belgische speler naar marktleider in de Benelux. De samenwerking tussen ESAS en Buysse & Partners resulteerde in een stijging van de omzet van een kleine 60 miljoen euro in 2016 naar 165 miljoen euro in 2019.

Bavo De Cock, ceo van het management van ESAS: “Het aanscherpen van onze strategie heeft ervoor gezorgd dat ESAS marktleider is in de Benelux. We hebben onze Europese ambities nooit onder stoelen of banken gestoken en zijn zeer enthousiast over onze toekomst als onderdeel van Circet, de Europese marktleider in telecom netwerk services.”

De sterke groei van ESAS komt mede door een buy-and-build strategie, die speciaal is ontworpen om een onderneming snel te laten groeien door bedrijfsovernames.  Van 2016 tot en met 2019 nam de groep 6 bedrijven over. Eind november realiseerde ESAS ook nog de overname van het Nederlandse glasvezeladviesbedrijf NKM, waardoor de omzet van de groep richting 240 miljoen euro zal evolueren naar het jaareinde van 2020 toe.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.