Nieuws Antwerpen Franse Lhyfe trekt Antwerps specialist hernieuwbare energie aan

Franse Lhyfe trekt Antwerps specialist hernieuwbare energie aan

Franse Lhyfe trekt Antwerps specialist hernieuwbare energie aan

De Antwerpse specialist in hernieuwbare energie Luc Graré gaat aan de slag bij het Franse bedrijf Lhyfe. Lhyfe ontwerpt, ontwikkelt, financiert, bouwt en beheert productiesites van groene waterstof. Met de opening van een filiaal in Duitsland zet het Franse bedrijf ook de eerste stap van haar internationale ontplooiing. In het kader van die expansie past de aanwerving van Luc Graré.

In het westen van Frankrijk, in de Région Pays de la Loire, bouwt Lhyfe op een terrein van zo’n 4.000m² een complex met een industrieel gebouw van 700m² voor de hernieuwbare productie van groene waterstof en een administratief gebouw van 200m² als R&D-centrum voor de offshore-productie van waterstof.

Tegelijk met de eerstesteenlegging van dit complex kondigde Lhyfe de opening aan van een eerste buitenlands filiaal in Duitsland. Dit is meteen de start van een internationale expansie die in een eerste fase naar zes Europese landen zal leiden (Benelux, Spanje, Italië, Portugal en Noord-Europa).

Met die Europese expansie voor ogen stelt het Franse bedrijf nu Luc Graré aan.

Luc Graré heeft zo’n 10 jaar ervaring in de hernieuwbare energie. De Antwerpenaar was als tweede in bevel actief bij de Noorse zonnepanelenbouwer REC en vanuit het kantoor in München verantwoordelijk voor de EMEA-operaties (Europe, Middle-East, Africa). De voorbije periode was hij global Vice-President Sales & Marketing bij NEL, de Noorse wereldleider inzake de bouw van elektrolyse-installaties. Tot maart 2017 was Luc Graré lid van de Raad van Bestuur van SolarPower Europe. Voor zijn avonturen in de energiewereld bekleedde de Antwerpenaar senior management-posities bij LG Electronics, TomTom, Sony en Agfa.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Antwerpen
Antwerpen

Slechts 2 nieuwe faillissementen

De ondernemingsrechtsbank van Antwerpen, afdeling Antwerpen, heeft in haar zitting van 24 november 2 bedrijven uit de regio failliet verklaard. Lees meer