Nieuws Antwerpen Fransen nemen Ceulemans Security over

Fransen nemen Ceulemans Security over

Fransen nemen Ceulemans Security over

ceulemansceulemansCeulemans Security is voor 80% overgenomen door de Franse groep Scutum. “Wij blijven evenwel autonoom functioneren binnen de groep,” zegt zaakvoerder Peter Ceulemans. “De Fransen hebben de hele Beneluxmarkt aan ons toegewezen.”

Ceulemans Security staat in voor de technische installatie en het onderhoud van elektronische bewakingssystemen. De firma uit Merksem is destijds opgezet door Peter Ceulemans en zijn vennoot Jozef Wyns en bedient vanuit acht kantoren nagenoeg de hele Vlaamse markt. Ceulemans Security zorgt voor een snelle interventie wanneer een systeem bij een klant default gaat. “Wij staan evenwel niet in voor manbewaking” zegt Peter Ceulemans. “Indien de systemen effectief plat gaan als gevolg van inbraak, vandalisme of andere toestanden verwittigen wij de politie of de geëngageerde veiligheidsdiensten. Onze opdracht is het technisch herstel van de inbraakbeveiliging, de camerabewaking, de toegangscontrole of de brandbeveiliging.”

Precies de toegenomen technische complexiteit van de nieuwe elektronische beveiligingssystemen stelde Ceulemans Security voor een uitdaging. “De investeringen in die apparatuur kosten handenvol geld. Je komt dan op een punt dat je als bedrijf te groot bent om nog klein en te klein om al groot te zijn. Wie in onze markt verder wil doorgroeien moet een sterke partner kiezen.”

De intocht van de Fransen van Scutum is daarom vooral ingegeven door de technologische knowhow die ze in huis hebbben. Scutum heeft eigen labo’s waar technici nieuwe beveiligingstechnieken ontwikkelen. Daar kan Ceulemans Security op termijn voordeel uit halen. “De Fransen hebben ons bij de overname gegarandeerd dat wij autonoom verder kunnen doorgroeien. Hen is het om de markt van de Benelux te doen. Ze worden echter geconfronteerd met het taalprobleem. Vandaar hun optie om met een lokale firma in zee te gaan.”

Peter Ceulemans en Jozef Wyns blijven van hun kant aan boord. Ze willen de nieuwe strategie met de Fransen verder aansturen. Het is alvast de bedoeling om Ceulemans Security met zijn 32 personeelsleden verder te laten doorgroeien binnen de Franse groep. Ceulemans Security tekende in 2013 voor een omzet van 3,5 miljoen euro.

“De Fransen beseffen best dat wij voor hen de toegang tot de Beneluxmarkt kunnen forceren. Wij zitten al meer dan 30 jaar in de markt en kennen de klanten. Onze service is in dit opzicht richtinggevend. Wij krijgen dus de kans om onze verdere expansie binnen de Franse groep waar te maken. Wij willen naar Brussel en Wallonië en werken ook aan plannen om een eigen vestiging te openen in Nederland.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.