Nieuws Antwerpen Freddy Michiels: 75 jaar jong!

Freddy Michiels: 75 jaar jong!

Freddy Michiels: 75 jaar jong!

Sommigen kennen geboren netwerker Freddy Michiels als medeoprichter en bezieler van de A12 Business Club, of als organisator van De Nacht van de KMO, anderen als hoofdredacteur van kmo-insider, of journalist, publicist, bladenmaker en auteur van diverse naslagwerken. Maar één ding is zeker:  iedereen in Antwerpen kent Freddy!
Op 30 maart wordt hij 75 en die verjaardag wil  ‘made in Antwerpen’ niet ongemerkt laten voorbij gaan.

Want Freddy is een goede bekende van Mediahuis. Van 1961 tot 1985 was hij directeur-hoofdredacteur van het gratis toenmalige weekblad Antwerpse Post, een dochterblad van Gazet van Antwerpen die zoals ‘made in’ een merk is van Mediahuis.

Geboren in Heist-op-den-Berg is Freddy getogen in Antwerpen. Naast film, sport en het bedrijfsleven is ‘het Aantwaarps’ zijn grote passie.
In 2004 debuteerde Freddy als misdaadauteur met ‘Het Hollywood Complot”, waarmee hij de Schaduwprijs voor het best debuterend Nederlandstalige misdaadverhaal won.

Tien jaar geleden bracht de auteur een Antwerps woordenboek uit, waarin hij 3.500 dialectwoorden verklaart en in hun context plaatst. Als vervolg op dat woordenboek lanceerde Michiels een boek met Antwerpse uitdrukkingen en gezegden en een overzicht van bekende Antwerpenaren van de zestiende eeuw tot nu. Van die drie sinjorenboeken samen gingen niet minder dan 50.000 exemplaren over de toonbank.

Freddy heeft nog andere publicaties op zijn actief, onder meer: ‘Antwerpse Toogklap’ en ‘Klappen en zingen oep zen Antwaarps’.

Op 20 april stelt Freddy Michiels zijn nieuwste boek over de Luchthaven van Antwerpen voor. Die dag wordt de nieuwe infrastructuur van Antwerp Airport officieel ingehuldigd. De leden van A12 business club krijgen die ochtend een vooruitblik op de nieuwe infrastructuur én het boek.

Duizendpoot Freddy denkt nog lang niet aan stoppen, maar neemt toch af en toe de tijd om met zijn echtgenote, steun en toeverlaat, Gilberte, te genieten van de zon in Tenerife.
‘made in Antwerpen’ wenst Freddy een heel gelukkige verjaardag en nog vele jaren in goede gezondheid!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.