Frderic De Winter Athlima Frederic De Winter in zijn nieuwe zaak. Foto: Koen Fasseur

Frederic volgt zijn passie en opent triatlonwinkel in Mariaburg

Frederic De Winter, zelf een gepassioneerd triatleet opende aan de Kapelsesteenweg in Mariaburg een sportwinkel waar elke triatleet zijn gading kan vinden. De zaak kreeg de naam Athlima wat sport betekent in het Grieks.

Frederic De Winter (34) deed tot voor kort bureauwerk. Maar op een bepaald ogenblik wilde hij van zijn hobby iets meer maken en zo kwam hij op het idee de triatleten van het nodige materiaal te voorzien.

“Ik train zelf tot 15 uur per week en doe mee aan wedstrijden. Het is een passie die ik met anderen wil delen. Sinds ik enkele jaren geleden met triatlon ben gestart, is mijn leven veranderd. Ik heb er grenzen mee verlegd.”

“In mijn winkel verkoop ik alles voor triatlon en andere duursporten. De klanten vinden hier sportvoeding, supplementen en alle mogelijke accessoires zoals helmen, kleding, fietsverlichting en zo meer. Voor de zwemmers heb ik ook alles in huis. Elk product is met zorg gekozen en voldoet aan de eisen van zowel beginners als ervaren sporters. De mensen kunnen alles online bestellen of fysiek in de winkel komen kopen."

Frederic tussen zijn sportkleding. Foto: Koen Fasseur

“We merken dat het lopen echt wel in de lift zit. Daarom heb ik ook een loopband staan om het juiste advies te kunnen geven aan wie loopschoenen wil kopen. Maar ook de triatlon kent al jaren een opmars. Veel sporters willen het toch minstens één keer hebben gedaan in hun leven”, vervolgt Frederic die geboren en getogen is in Brasschaat.

De jonge ondernemer heeft het interieur van het pand stevig onder handen genomen. “Het was hier vroeger een onderdeel van een kapperszaak. In mijn pand bevond zich het pruikengedeelte. Ik heb enkele verbouwingen uitgevoerd en alles geschilderd. We hebben ook een nieuwe vloer gelegd. Alles is bewust modern en strak gehouden”, aldus nog Frederic De Winter.