Nieuws Antwerpen Frisomat bouwt productiehallen in Ivoorkust

Frisomat bouwt productiehallen in Ivoorkust

Frisomat bouwt productiehallen in Ivoorkust

FrismatFrisomat, het Wijnegemse bedrijf dat over de hele wereld industriële gebouwen neerpoot, bouwt in Ivoorkust twee productiehallen voor de SDC-holding. Deze West-Afrikaanse groep is gespecialiseerd in de distributie van rijst en andere granen. De groep wil zijn activiteiten nu uitbreiden tot dranken. In Bonoua, in de regio Sud-Comoé,  gelegen in het uiterste zuidoosten van Ivoorkust wordt een productieplant voor frisdrank en mineraal water gebouwd. “Frisomat levert de geprefabriceerde gebouwen voor de twee productiehallen aan” zegt Frisomat export manager Bob Desmet. “De gebouwen zijn volledig afgestemd op de lokale industriële noden en zijn gemakkelijk en snel te monteren”

Een Belgische delegatie onder leiding van Vlaams minister Ben Weyts heeft vorige week de productiesite bezocht in het kader van de economische missie Guinee en Ivoorkust.

De SDC Afrique-groep heeft Ivoorkust onder meer uitgekozen voor zijn gunstig investeringsklimaat. De holding is al marktleider in de rijstdistributie en wil die positie nu ook verwerven in de drankenindustrie. “We merken de afgelopen jaren een onafgebroken groei in Sub-Sahara-Afrika” zegt Bob Desmet. “We leveren met Frisomat ook aan de Compagnie des Caoutchoucs du Pakidie, op zo’n 30 km van Abidjan, de hoofdstad van Ivoorkust. En ook in buurland Ghana lopen de bestellingen goed. Daar leverden we zopas voor voedingsfabrikant Promasidor een gebouw van 3.000 m2″.

Frisomat is opgericht in 1978 en is  gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en bouw van industriële gebouwen uit koudgevormd staal. De geprefabriceerde  lichtgewicht componenten zijn makkelijk te transporteren. Het bedrijf heeft 15 filialen over de hele wereld.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

DEME koopt vikingschip

De Antwerpse baggeraar en verlener van maritieme diensten DEME heeft een overeenkomst gesloten met de Noorse rederij Eidesvik voor de… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.