Foto: Frisomat Group

Staalbouwspecialist Frisomat blaast 45 kaarsjes uit: “We blijven onze expertise ontwikkelen en ons globaal netwerk uitbreiden”

WIJNEGEM - Frisomat, ontwerper en producent van stalen gebouwen, blaast 45 kaarsjes uit. Het Antwerpse bedrijf mag zich inmiddels wereldleider noemen door een innovatief staalbouwsyteem van koud gevormd staal. Het unieke systeem wordt toegepast in verschillende projecten, gaande van klassieke opslag tot grote vliegtuighallen.

Het familiebedrijf realiseert projecten over de hele wereld en bedient klanten in diverse sectoren, zoals logistiek, productie, landbouw en leisure. "We hebben een lange geschiedenis in op maat gemaakte oplossingen”, vertelt Frank Van de Wyer, CEO van de Frisomat Group. "We beschikken over een uitgebreid en internationaal netwerk van eigen filialen en partners die onze gebouwen verkopen en monteren.”

“Vanuit onze productiefaciliteit te Wijnegem van 35.000 m2 beleveren we projecten wereldwijd. We realiseerden al projecten via ons bestaand netwerk in Afrika, maar ook in o.a. de Filipijnen en Cuba. Voor de komende jaren verwachten we nog verdere internationale groei”, aldus Van de Wyer. “We blijven investeren in onze eigen productie en automatiseren waar nodig.”

Duurzame en circulaire aanpak

Het unieke Frisomat-bouwsysteem was al circulair voordat het de nieuwe standaard werd. Duurzaamheid is een belangrijke pijler voor het bedrijf. Frisomat focust zich onder andere op gebruik van recycleerbare materialen en een degelijke afvalverwerking. Daarnaast voorziet het bedrijf zichzelf van energie met 12.000 m2 aan zonnepanelen.

“We zijn verheugd onze 45ste verjaardag te vieren en stil te staan bij de mijlpalen die ons hebben gemaakt tot het bedrijf dat we vandaag zijn", zegt Van de Wyer. "Terwijl we naar de toekomst kijken, blijven we onze expertise ontwikkelen en ons globaal netwerk uitbreiden.”