Nieuws Antwerpen Frisomat zet voet aan wal in Cuba

Frisomat zet voet aan wal in Cuba

Frisomat zet voet aan wal in Cuba

guyFrisomat levert twee industriële gebouwen  in Cuba. Daarmee pikt het bedrijf perfect in op de nieuwe ontwikkelingen die ontstaan rond het land van Fidel Castro. De Cubaanse lente opent kennelijk nog meer mogelijkheden.

Frisomat is als bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van industriële gebouwen in koudgewalst staal. Elk gebouw bestaat uit geprefabriceerde stalen lichtgewicht componenten die in elkaar passen als een grote mecannokit. De gebouwen die Frisomat op die manier maakt zijn daardoor makkelijk te vervoeren en tevens te monteren. De productie in Wijnegem is daarom voor 85% bestemd voor de internationale export.

Guy Somers zette zijn bedrijf op in 1978 en heeft sindsdien een onhoudbare internationale expansie uitgetekend. Frisomat telt vandaag reeds 15 filialen over de hele wereld en zette in dit opzicht al zowat 30.000 stalen constructies neer in meer dan 100 verschillende landen.

Het order van BDC International, een handelsmaatschappij uit Louvain-la-Neuve kan allicht de doorbraak betekenen voor de Antwerpse firma in Cuba. Het land was tot nog toe bijna volledig gesloten. Met de eerste tekenen van de Cubaanse lente en de handelscontacten met BDC heeft ook Frisomat nu een voet in huis.

“Onze twee prefab industrieconstructies vormen voor ons een heel belangrijk project omdat het Frisomat op de kaart zet in Cuba en in de brede internationale omgeving”, zegt export manager Bob Desmet. “Samen met BDC willen we in dit opzicht onze aanwezigheid als staalbouwer in de subregio verder ontwikkelen.”

Frisomat mocht via BDC twee geprefabriceerde industriële stalen gebouwen leveren, telkens met bureaus en praktische werkruimte. Beide gebouwen zijn in dit opzicht volledig conform met de lokale Cubaanse bouwreglementering en klimatologische omstandigheden. Door het modulaire karakter van beide gebouwen zijn ze via containervervoer per schip bovendien in een minimum van tijd ter plaatse. De hallen zijn lichtgewicht en vervolgens makkelijk te stapelen en te bouwen.

Foto: Guy Somers.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.