Birdhouse najaar 21

FunFoo en Foodm geselecteerd voor nieuw Birdhouse acceleratorprogramma

Foodm uit Kontich en het Antwerpse FunFoo zijn twee van de elf start-ups die Birdhouse selecteerde voor hun nieuw acceleratorprogramma. Foodm wilt het met een 24/7-assortiment van gepersonaliseerde en lokale maaltijden en snacks gemakkelijker maken voor medewerkers om een gezonde levensstijl na te streven. FunFoo moedigt dan weer kinderen aan om al vanaf jonge leeftijd een gezond en duurzaam voedingspatroon te ontwikkelen.

Voor het tiende cohort van zijn acceleratorprogramma ontving Birdhouse zowat 500 aanmeldingen, waarvan 70 voor het nieuwe Aging & Longevity-programma. Uiteindelijk werden elf start-ups, waarvan 3 voor het nieuwe programma, geselecteerd. Meer dan vijftien procent van de aangemelde start-ups is gevestigd buiten België. Een belangrijke mijlpaal voor Birdhouse, dat ambitie heeft om verschillende verticale acceleratorprogramma’s te lanceren en toegankelijk te maken voor internationale start-ups.

“De aanmeldings- en selectieperiode voor deze tiende cohort was zeker een succes”, vertelt Jan-Willem Callebaut, oprichter en ceo van Birdhouse. “Voor het eerst in onze geschiedenis bereikten we start-ups uit verschillende landen in Europa en zelfs de Verenigde Staten . Een mooie bevestiging dat we de juiste weg hebben ingeslagen met onze strategie, waarbij we met onze verticale programma’s meer de diepte ingaan. Het Aging & Longevity-programma is daarin de eerste stap.”

De negen andere geselecteerde start-ups zijn Aeterna, BCQ, Cesano, eSupply, Life After Me, Palau BV, Videosupport.io, VIKI en Welexit.