Nieuws Antwerpen Funkelicious opent met nieuw restaurantconcept: “It started with a joke”

Funkelicious opent met nieuw restaurantconcept: “It started with a joke”

Foto Jan Brys

Funkelicious opent met nieuw restaurantconcept: “It started with a joke”

BRASSCHAAT – Wioletta Ozga en Michel Salen openen aan de Bredabaan in Maria-ter-Heide met Funkelicious een nieuw restaurantconcept. ’s Ochtends kan de klant er een Amerikaans ontbijt nemen en ’s avonds en tijdens de weekends wordt plaats geruimd voor het Amerikaanse principe “surf & turf for 2”.

“It started with a joke”, opent Michel het hele verhaal. “We zaten in het zuiden van Frankrijk en begonnen te spelen met het idee het ontbijtconcept van Wioletta aan de Antwerpse Vrijdagmarkt uit te breiden en aan location sharing te doen. De “Goodie Foodie” met ontbijt en lunch maakt later op de dag plaats voor “Maison à deux” en dat dus op dezelfde locatie. Wioletta serveert ontbijt en lunch volgens het concept Goodie Foodie. Dat houdt in: American pancakes, bagels, sandwiches en zo meer. Met alles erop en eraan dus. We herhalen hier het succesverhaal van aan de Vrijdagmarkt in Antwerpen.”

Maison à deux

“Van 17u tot 22u is het dan de beurt aan “Maison à deux”. Samen met mijn team serveer ik dan trendy combinaties waarbij vis en vlees gemengd worden via het Amerikaanse principe “surf & turf”. Maar we bieden ook een klassieke côte à l’os of parelhoenfilet. Ik heb intussen 25 ervaring in de business met mijn bedrijf “Smoke on Wheels”, de Amerikaanse Oklahoma BBQ. Wij doen ook catering bij mensen thuis. Die BBQ staat niet hier, maar we hebben twee ovens die hetzelfde effect sorteren”.

Funkelicious wil ook zo lokaal mogelijk werken. “Wij halen ons vlees hierover bij Tom Van Tricht, een jonge topslager en ons brood bij Mortier achter de hoek. Michel en Wioletta hebben dezelfde visie ook uitgewerkt voor het kindermenu, ontwikkeld op maat en smaak van de kleintjes.

www.funkelicious.com

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.