Nieuws Antwerpen Garage Meeusen gaat voor elektrisch

Garage Meeusen gaat voor elektrisch

Garage Meeusen gaat voor elektrisch

meeusenKalmthout gaat voor elektrische auto’s. Het gemeentebestuur liet twee oplaadpunten plaatsen. Daarmee zit de gemeente op één lijn met Garage Meeusen die voor BMW al geruime tijd elektrische auto’s promoot.

Het gemeentebestuur van Kalmthout heeft een overeenkomst gesloten met EV-point Invest voor de plaatsing van twee oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Deze oplaadpunten staan ter beschikking zijn op het marktplein tov het winkelcentrum De Beek.

De elektrische auto is vandaag nog zeker geen succesverhaal. Het aantal van de elektrische auto in het verkeer is nog altijd relatief beperkt. Toch is er vooruitgang merkbaar. BMW wil in dit opzicht een sterke bouwsteen zijn in het verhaal. Op dit ogenblik is een op vier in België verkochte elektrische wagens trouwens een BMW I3. Dat aandeel is nog groter als enkel rekening wordt gehouden met typische stadwagens. De BMW i3 vertegenwoordigt dan bijna 50% van de elektrische wagens. Daar komt dan nog de prestigieuze BMW i8 bij, het eerste herlaadbare hybride sportmodel van BMW. Hoewel deze wagen aanvankelijk alleen maar een droom leek, werd hij realiteit. Hij staat vandaag te pronken bij Garage Meeusen te Kalmthout.
Garage Meeusen is reeds lang een begrip in de regio als het op klanttevredenheid en service aankomt.
Toen BMW op de markt kwam met elektrische voertuigen werd BMW Meeusen meteen gecertificeerd BMW i-servicepartner. BMW Belux koos er toen voor om slechts met 10 verkooppunten voor de Belgische markt te werken wat de verkoop van deze wagens betreft. Echter door het succes en deze stijgende markt van de elektrische voertuigen evolueerde BMW Meeusen sinds begin 2016 naar een volwaardig verkooppunt voor deze voertuigen en werden zij dus officiële i-verdeler voor de Noorderkempen.

Om het gebruik van de elektrische voertuigen te stimuleren heeft onze regering daarvoor drie maatregelen genomen. De eerste maatregel, de vergroening van de autofiscaliteit, werd reeds eerder goedgekeurd. Tijdens de ministerraad van de Vlaamse Regering van 30 november 2015 zijn nog twee extra maatregelen genomen, namelijk de zero emissie bonus en de uitbouw van laadinfrastructuur.

De uitbouw van laadinfrastructuur moet de (potentiële) gebruikers van elektrische voertuigen verlossen van de zogenaamde ‘range anxiety’, de vrees om de elektrische wagen niet op tijd te kunnen opladen. De zero emissie bonus zorgt ervoor dat bij aankoop de kloof tussen een conventioneel voertuig en een emissievrij (elektrisch of waterstof) model kleiner wordt. Deze maatregel stimuleert potentiële kopers van een nieuw voertuig richting de emissievrije optie. Met deze maatregelen streeft de Vlaamse Regering naar 60.000 elektrische wagens en 5.000 extra laadpalen tegen 2020.
De zero emissie bonus is voorzien voor ieder natuurlijk persoon die een nieuwe emissievrije wagen koopt. Ieder natuurlijk persoon kan slechts eenmaal gebruik maken van de bonus.
Vennootschappen genieten nu al van de federale fiscale aftrek van 120 procent indien een emissievrij voertuig wordt ingeschreven op naam van de vennootschap.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.