Bar Raket team Het team in de zaak. Foto: Jeroen Hanselaer

Gault&Millau: Bar Raket is H!P van het Jaar: “Het leven zit al vol met regels, bij ons zijn er geen”

Bar Raket uit Antwerpen wordt uitgeroepen tot ‘H!P van het Jaar’. De trendy eetplek ging begin dit jaar open in de Bresstraat, maar is nu al uitgegroeid tot een pareltje met veel trouwe fans.

H!P is nieuw sinds dit jaar, staat voor ‘Here Is the Place’ en is een opvolger van het POP-project. De H!P-selectie bundelt trendy en hippe restaurants waar concept en sfeer centraal staan én waar het eten voldoet aan de standaard van Gault&Millau.

“Waarom wij hip zijn? (lacht) We zijn fris en fruitig. Tijdens het werk zijn we heel serieus, maar we maken ook veel plezier en na het werk maken we ook graag samen plezier. In de zaak volgen we vooral ons eigen buikgevoel. We willen een plek creëren waar we zelf ook naartoe zouden willen gaan in onze vrije tijd”, zegt chef Thomas Snijders (43), die van Hoogstraten afkomstig is.

Het succes van Bar Raket moet je volgens de chef, die ook bekend is van zijn restaurant Lewis aan het KMSKA, dan ook niet ver gaan zoeken.“Het leven zit al vol met regels, bij ons zijn er geen. Je bent als klant zelf baas over hoe je je avond wil invullen. Je bestelt een paar gerechtjes en je vertrekt wanneer je wil. Mensen willen genieten in hun vrije tijd, ze willen niet gevangen worden in dat formele.”

Foto: Patrick De Roo

De zaak heeft een gezellige lange bar met rode tegeltjes. Je eet er onder meer beenmerg met zuurdesemtoast, een rundvleeskroket in brioche, of een bomba de la Barceloneta. Dat is een gefrituurde aardappelkroket met gehakt en vlees. De chef haalde inspiratie in toprestaurants in Barcelona en Kopenhagen en laat de Antwerpenaars daar nu van genieten. Er wordt gekookt met heel weinig ingrediënten, maar met des te meer smaak en hier en daar een vleugje entertainment.

Niet reserveren

“Bij ons kan je trouwens ook zonder reservatie terecht. Als er geen plaats is, dan laten we de mensen op een aangename manier wachten met een drankje of een hapje tot ze kunnen aanschuiven. Welk gerecht je volgens mij moét eten? Ik zou zeggen onze venkelworst met pecorinosaus en verse truffel. Maar we hebben altijd wel wat nieuws. De kaart verandert vaak.”

De score van de zaak is 13/20.

Gekookte boterboontjes met terrine van Ibérico, schapenkaas en vinaigrette: hier wordt gekookt met weinig ingrediënten, maar met veel smaak. Foto: Jeroen Hanselaer