Nieuws Antwerpen Gedupeerden Corsan verenigen zich

Gedupeerden Corsan verenigen zich

Gedupeerden Corsan verenigen zich

Volgende woensdag valt wellicht het doek over het Antwerpse filmproductiehuis Corsan. Dan beslissen de schuldeisers over een reorganisatieplan van het filmbedrijf. Als dat niet wordt aanvaard kan de handelsrechtbank alleen nog maar het faillissement uitspreken. De schuldeisers hadden de opheffing gevraag van de bescherming in het kader van de Wet Continuïteit Ondernemingen. Als die bescherming zou zijn weggevallen was meteen het faillissement gevolgd. De rechtbank is afgelopen vrijdag niet op die vraag ingegaan maar allicht is dat slecht uitstel. Woensdag kan het definitief gedaan zijn. De rechtbank besliste wel dat de fiscus mee mag stemmen over het reorganisatieplan. De belastingen eisen minstens 23 miljoen van het filmproductiehuis.

Intussen meldt De Tijd dat de gedupeerden van het productiehuis zich gaan groeperen om hun belangen beter te verdedigen. Meer dan duizend middenstanders, vrije beroepen en ondernemingen hebben via het tax shelter-systeem miljoenen geïnvesteerd in het bedrijf. Er werd geïnvesteerd voor bedragen gaande van enkele tienduizenden tot miljoenen euro’s. De totale schade zou volgens De Tijd kunnen oplopen tot 200 miljoen. De tax shelter is een systeem om geld te investeren in de Belgische filmindustrie in ruil voor stevige belastingvrijstellingen. Maar het filmbedrijf maakte zijn beloften niet waar. Vele films geraakte niet afgewerkt en diegenen die wel de bioscoopzaal haalden flopten vaak.

De gedupeerde investeerders kregen niet alleen geen belastingvrijstellingen, ze riskeren ook nog fikse boetes en achterstallige intresten te moeten betalen.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.