Geert-Deschoolmeester Foto: DELA België

Geert Deschoolmeester is nieuwe CEO van DELA België

Geert Deschoolmeester (53) is de nieuwe CEO van uitvaartspecialist DELA in België. Hij volgt in die functie Sandra Schellekens (58) op. Zij vervangt Edzo Doeve, die op pensioen gaat, als bestuursvoorzitter van de DELA Groep en wordt CEO van DELA Nederland.

​DELA staat voor “Draagt Elkanders Lasten” en maakt deel uit van een coöperatie. De uitvaartspecialist bestaat reeds meer dan 80 jaar en is sinds 1989 aanwezig in België, waar ze bijna 800 medewerkers telt die helpen vóór, tijdens en na een uitvaart. DELA is vooral gekend als uitvaartverzekeraar, maar heeft ook 65 uitvaartcentra, drie crematoria en een repatriëringscentrum op de luchthaven van Zaventem. DELA heeft Belgische kantoren in Luik en Antwerpen.

Sandra Schellekens, die sinds 1 januari 2020 aan het hoofd stond van de uitvaartspecialist in België, werd op zaterdag 27 januari als directievoorzitter van DELA Groep geïnstalleerd. Ze treedt er in de voetsporen van Edzo Doeve die met pensioen gaat. Geert Deschoolmeester neemt de fakkel van Sandra Schellekens in België over.

Geert Deschoolmeester studeerde af als handelsingenieur aan de KU Leuven en behaalde later nog een master in marketing aan de Vlerick Business School. Na zijn studies ging hij aan de slag bij de ING Groep. Hij bekleedde er nationale en internationale functies om vervolgens zeven jaar bij verzekeraar Allianz aan de slag te gaan in leidinggevende functies. In januari 2020 maakte hij de overstap naar DELA België, waar hij tot nu Managing Director Insurance was en deel uitmaakte van de directie.