Nieuws Antwerpen Geert Grauwet 40 jaar in IT

Geert Grauwet 40 jaar in IT

Geert Grauwet 40 jaar in IT

geertgrauwetGeert Grauwet, de CEO van Organi, is sinds kort 40 jaar actief in IT. Hij bouwde Organi uit tot een autonoom bedrijf dat totaaloplossingen levert. De onderneming uit Wilrijk is toegespitst op vier marktsegmenten. Het gaat dan om de gerechtsdeurwaarders, de accountancybedrijven, handelsondernemingen en logistieke groepen.

Geert Grauwet begon zijn carrière als ‘residentieel vertegenwoordiger’ bij één van de grootste computerconstructeurs, het Amerikaanse Burroughs te Kortrijk. Daar was hij verantwoordelijk voor zowel de prospectie, de verkoop, de installatie, de programmatie als de opleiding. In 1977 werd hij gepromoveerd tot verkoopdirecteur in het filiaal van Antwerpen.
In 1978 stond hij aan het hoofd van het volledige agentschap, inclusief de lokale technische dienst. Hij had zijn team toen inmiddels uitgebreid tot 27 medewerkers. Op zoek naar derde partijen die software konden aanleveren in onderaanneming kwam hij uiteindelijk in 1985 bij Organi terecht.

Organi pionierde in die mate dat het bedrijf als één van de eersten een totaaloplossing van hardware én software aanbood aan zijn cliënteel. Bij zijn overgang van Burroughs naar Organi kon  Geert Grauwet meteen ook 90% van het hardware cliënteel overtuigen om mee de stap naar Organi te nemen, wat een aanzienlijke meerwaarde betekende voor het bedrijf. Tien jaar later – in 1995 – naam hij ook de technische dienst van Burroughs over.

Tot voor 1995 bood Organi diensten aan aan alle mogelijke bedrijven. In dat jaar besliste Organi echter een andere koers uit te varen en zich toe te spitsen op vier marktsegmenten, met name gerechtsdeurwaarderskantoren, accountantskantoren, handelsbedrijven en logistieke dienstverleners. Deze 4 pijlers zijn vandaag nog steeds de doelgroepen van het bedrijf.

In datzelfde jaar ging het bedrijf een strategisch partnership aan met haar ontwikkelpartner Progress. Sinds die tijd is het bedrijf stelselmatig verder uitgegroeid tot wat het vandaag is: een financieel gezond autonoom IT bedrijf met 75 medewerkers en een omzet van 8 miljoen euro… “Mede dankzij onze ontwikkelpartner Progress worden onze processen en toepassingen steeds professioneler. De veranderende business modellen en noden met sterke focus op mobile en webtoepassingen, brengen ook nieuwe uitdagingen voor ons mee,“ aldus Geert Grauwet.

“We streven ernaar de beste dienstverlener te zijn in onze sector. Dat we daar behoorlijk goed in slagen, getuigen onze tevreden klanten die steeds in aantal en anciënniteit blijven groeien“ , aldus Grauwet. “Organi werft ook voortdurend nieuwe, hoog opgeleide werknemers aan.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.