Gelato Giuliano

Gelato Giuliano opent deuren op Antwerpse Zuid

Op het Antwerpse Zuid opende maandag het nieuwe ijssalon Gelato Giuliano de deuren. Je kan er terecht voor Italiaanse ‘gelato’ met een gedurfde, eigentijdse twist. Het ijssalon ligt op de Marnixplaats en is een samenwerking tussen de Familie Dheedene en chef-kok en artisanaal ijsbereider Julien Limbach.

Gelato Giuliano staat voor Italiaanse ijsbereidingen, een combinatie van Italiaanse traditie en de know-how van Carpigian die al 70 jaar ervaring heeft met ambachtelijk ijs enerzijds en de culinaire inzichten van Julien Limbach anderzijds. “Het gaat erom een belevenis te creëren. Het is de plaats om uit je comfortzone te stappen en ‘outside the cone’ te denken.”, zegt Julien. “We brengen zowel de klassiekers, met veel zorg voor authenticiteit en pure smaken, als meer experimentele bereidingen met vegan en sugar free alternatieven. We’re not your average gelateria”, klinkt het.

Gelato Giuliano is ontstaan uit een gedeelde passie tussen compagnons de route en zakenpartners, Julien Limbach en Miguel Dheedene. Julien Limbach werkt sinds 2005 samen met de familie Dheedene, als chef-kok van het bedrijfsrestaurant Fashion Club 70 nv. In de loop der jaren specialiseerde hij zich nog verder in patisserie en ambachtelijke ijsbereiding. Terwijl Julien verder experimenteerde in de keuken, legde de familie Dheedene zich verder toe op de horeca met succesverhalen als Verso café, Matterhorn en le Pristine.

GG-ijs introduceert ook de ‘crispy GG brioche’. “Toast een brioche voor 50 seconden, leg er een bolletje ijs tussen, werk af met onze signature toppings en je krijgt een verrukkelijk dessert. De brioche, ontwikkeld door Toon De Clerck, zorgt ervoor dat het smaakpalet verzacht wordt en de smaak van het ijs nog intenser naar voor komt.”, aldus Julien. Naast de frisse ijsjes kan je er ook terecht voor een espresso, cappuccino of latte, op smaak gebracht door de huisbarista’s.

Door de week zal het ijssalon 7/7 open zijn van 14 tot 22u met alternatieve uren in het hoogseizoen. Zelf zal Limbach tijdens de openingsuren terug te vinden zijn achter de toonbank of in de keuken.