Gemini

Gemini is Antwerpse HIB’ster van het jaar

LINT – Gemini uit Lint is verkozen tot HIB’ster van het jaar in de provincie Antwerpen. Met die prijs van Handmade in Belgium op zak strijdt de producent van armbanden met natuurstenen nu ook mee voor de nationale titel.

De wedstrijd is een initiatief van Unizo en DHL. Enerzijds wordt op zoek gegaan naar het productiebedrijf van het jaar, een bedrijf dat op industriële wijze produceert. In de provincie Antwerpen kwam B-token uit Retie als winnaar uit de bus.

Anderzijds wordt ook de HIB’ster (Handmade in Belgium) van het jaar in de bloemetjes gezet. Het gaat daarbij om een ambachtsman die hoofdzakelijk manueel producten vervaardigt. De provinciale jury koos daar Gemini als vertegenwoordiger van onze provincie.

In de nationale wedstrijd van de Belgian Maker Award 2018 neemt de onderneming uit Lint het nu op tegen Studio Mattes uit Herk-De-Stad, Ingrid Sneiders Jewelry uit Wolvertem, Studio Flash uit Lokeren en Exclusive Drums uit Brugge. De winnaar wordt op 13 juni bekendgemaakt.

Europese speler

In 2013 werd Gemini opgericht in een Belgische huiskamer opgericht door de Limburgse tweelingbroers Rob en Marc Beenders. Nog geen vijf jaar later is het bedrijf uitgegroeid tot een Europese speler die meer dan 150.000 natuursteenarmbanden per jaar ontwerpt, maakt en verdeelt naar acht Europese landen. Sinds 2017 staat de 30-jarige Arne Schelkens aan het stuur van Gemini om een nieuwe, frisse wind te laten waaien door het jonge merk.

Gemini stelt meer dan 60 mensen voltijds tewerk in twee sociale ateliers. Arne Schelkens: “In deze ateliers worden de armbanden gemaakt door mensen die niet op de normale arbeidsmarkt terecht kunnen. In tegenstelling tot onze concurrenten die kiezen voor goedkope import, kiest Gemini er bewust voor om mensen lokaal in te zetten. We willen een voorbeeld zijn voor Belgische start-ups die het potentieel onderschatten van lokale arbeid.”