Nieuws Antwerpen Gemini lanceert eerste Belgische armband om contactloos te betalen

Gemini lanceert eerste Belgische armband om contactloos te betalen

Gemini lanceert eerste Belgische armband om contactloos te betalen

ANTWERPEN – Het Belgische armbandenmerk Gemini heeft met zijn smart jewelry een primeur beet. Ze lanceren namelijk de eerste armband, handgemaakt in België, waarmee je contactloos kan betalen. Hiermee speelt het Antwerpse bedrijf in op de, door de coronacrisis sterk toegenomen, behoefte om mobiel te betalen.

Contactloos betalen zit sinds de coronacrisis in de lift. Daar speelt het Belgische armbandenmerk Gemini op in met de lancering van hun smart jewelry. Dit slimme broertje van Gemini’s klassieke armband is uitgerust met een chip die contactloze betalingen aan een betaalterminal mogelijk maakt. Je hebt zelfs geen pincode nodig voor transactiebedragen tot en met 50 euro. Zo hoef je je portefeuille niet meer boven te halen aan de kassa.

“We willen met deze innovatie niet alleen inspelen op de behoefte om contactloos te betalen, maar boren hiermee ook een nieuw marktsegment aan. Smart jewelry staat immers nog in zijn kinderschoenen, dus wilden wij uitpakken met de eerste Belgische variant. Het is alsof je je betaalkaart rond je pols draagt”, zegt ceo Arne Schelkens.

In ons land werkt het merk hiervoor samen met een Belgische grootbank, waarvan de naam in juni bekendgemaakt wordt. Tegelijkertijd lanceren ze een testproject in Zweden en Noorwegen waarna het merk nog verder internationaal wenst uit te breiden.

Voor de productie van de armbanden werkt Gemini, net als voor de andere collecties, samen met lokale partners. Zo worden de armbanden vervaardigd in sociale ateliers in Hasselt, Lier en Wallonië. Een initiatief waarvoor ze in 2018 van Unizo de Provinciale Handmade in Belgium Award kregen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.