Nieuws Antwerpen General Bunkering Services in nieuw hoofdkwartier

General Bunkering Services in nieuw hoofdkwartier

General Bunkering Services in nieuw hoofdkwartier

chopinGeneral Bunkering Services (GBS) is onlangs verhuisd naar een nieuw hoofdkwartier aan de Lichterweg in de haven. Het Antwerpse  bevrachtingskantoor zet daarmee zijn expansie onverminderd verder. GBS is gegroeid uit het initiatief van Erik Vermeylen. Na een hele carrière in de sector sloeg hij in 1998 zijn handen aan de ploeg en zette zijn eigen bedrijf op.

Het transport van minerale producten in het ARA-gebied (Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam) is een onderbouwde business waar in het verleden heel wat ondernemingen op ingepikt hebben. De aanwezigheid van verscheidene toonaangevende olie-raffinaderijen gaf daartoe de aanzet. De verdere uitbouw van de regio tot een van de sterkst uitgebouwde chemiecomplexen van de wereld heeft de groeiperspectieven ondertussen steeds verder verruimd.

Erik Vermeylen was een aantal jaren aan de slag bij bevrachtingsbedrijven als Verbeke Bunkering,  Alpina Antwerpen en de rederij Rapide vooraleer hij zich geroepen voelde om een eigen bedrijf op te zetten. Waarbij de nieuwe ondernemer vooral investeerde in zogenaamde dubbelwandige tankers, schepen die extra veiligheid kunnen garanderen in een sector die dan toch wel met heel wat uitdagingen op dat vlak geconfronteerd werd.

GBS heeft ondertussen een vloot uitgebouwd van liefst 12 schepen. Die zijn allemaal voorzien van de meest moderne technologie waarbij niet enkel de veiligheid centraal staat maar tevens het milieu en de kwaliteit. Met schepen als de Mozart, de Puccini, de Beethoven, de Mozart e.a. heeft GBS een traditie in het leven geroepen waarbij alle schepen genoemd werden naar klassieke componisten. Het orkest is trouwens nog niet volledig want in de komende maanden en jaren zullen de Monteverdi, de Cavalli en de Scarlatti de vloot nog vervoegen.

In een gesprek met de redactie van het blad Manager Magazines geeft Eric Vermeylen nog aan dat GBS zich ook “in de toekomst zal richten op vernieuwing. Om een concurrerende positie te blijven innemen zal het bedrijf zich verder diversifiëren. Tot nog toe ging het vooral om het transport van stookolie en gasolie. In de toekomst zal geprobeerd worden om de markt van diverse minerale oliën, chemieproducten en LNG op te gaan.”

Met de verhuis naar de nieuwe vestiging aan de Lichterweg heeft GBS geopteerd voor open structuren. Het gaat daarbij om de concrete doorstroming van informatie naar iedereen die bij het bedrijf betrokken is.  Teamvorming is daarbij een absolute prioriteit.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.