Nieuws Antwerpen Generatiewissel bij Antwerps aannemer ibens

Generatiewissel bij Antwerps aannemer ibens

Generatiewissel bij Antwerps aannemer ibens

Bij Antwerps design and build aannemer ibens nemen Tom Van Put en Martin Geernaart het roer over van Herman Bernaerts, die ibens de voorbije 15 jaar leidde als ceo. “Verder evolueren als innovatieve engineering and build aannemer, de klant nog meer ontzorgen en véél plezier hebben in ondernemen en bouwen”, klinkt bij de twee nieuwe roergangers.

Sinds 2003 werkt Tom Van Put al bij ibens, waar hij verschillende functies van projectleider tot operationeel directeur doorliep. De voorbije 2 jaar bereidde hij zich als COO voor op de overname van de bedrijfsleiding. Martin Geernaart startte in 2018 na een carrière van 17 jaar bij twee grote bouwondernemingen (BAM en VolkerWessels) als CTO bij ibens.

Ibens ontstond uit een traditionele algemene aannemer en maakte een doorstart onder de huidige vorm in 1996. Jaarlijks wordt om en bij de 60 miljoen euro omzet gedraaid. Het Antwerpse bedrijf heeft zijn sterke positie in de markt te danken aan verregaande innovatie, en blijft ook de komende jaren hard op die spijker slaan.

Tom Van Put en Martin Geernaart: “Dat moet ook. De bouwsector was heel lang heel traditioneel, maar staat nu toch op een belangrijk kantelpunt. De komende jaren zullen we zien hoe slordige en onvoorspelbare werven plaats ruimen voor gestructureerde tijdelijke assemblagesites, aangedreven door virtuele modellering, robotisering, decentrale productie en een sterk logistiek proces. Kernbegrippen de komende jaren worden minder verspilling, kortere doorlooptijden, duurzaamheid en circulariteit. We willen generatieve gebouwen creëren die de wensen van de eerste eigenaar overstijgen.”

Herman Bernaerts zal nog verder ondersteuning bieden als voorzitter van de raad van bestuur aan de nieuwe generatie gedelegeerd bestuurders.

Ibens is eigendom van de familie Aan de Stegge en maakt deel uit van de Nederlandse ASVB-holding, dat bestaat uit een 20-tal kernbedrijven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.