Genkenaars zijn files rond Antwerpen beu

gertgertTip Top Belting heeft een tweede vestiging geopend in Stabroek. "Wij konden ons het tijdverlies als gevolg van de files rond Antwerpen niet langer permitteren," zegt general manager Gert Cielen. Top Top Belting heeft zich vanuit Genk gespecialiseerd in het plaatsen van rubberen transportbanden, industriële rubbers en toebehoor."

Bij het herstel van transportbanden moet het altijd snel gaan. Productiebedrijven in oa. de petrochemie kunnen zich geen lange stilstand permitteren. Tip Top Belting heeft nogal wat klanten in de haven van Antwerpen en werd steeds meer geconfronteerd met de fileproblematiek tussen Genk en Antwerpen. "Snelle interventies waren tot nog toe onze grote kracht", zegt Gert Cielen. "Wij opteerden dan ook voor een lokale vestiging in Antwerpen zodat wij onze klanten niet onnodig moeten laten wachten."

Tip Top Belting is een familiebedrijf dat enkele tijd terug voor 50% in handen kwam van Gekrima, de holding van Gert Cielen. Het bedrijf tekende verleden jaar voor een omzet van zowat 1,7 miljoen euro en stelt 16 mensen tewerk. In Stabroek worden vier extra mensen geposteerd. "Het komt erop aan om snel te kunnen interveniëren", zegt technisch directeur Chris Quintin. "Wij zijn ervan overtuigd dat wij in dit opzicht goed zitten op de Conservenweg. Wij beschikken voortaan over een eigen toegangspoort tot de haven." Omdat vanuit Gekrima tevens aan plannen gewerkt wordt om ook klanten in het buitenland te gaan bewerken is de ligging aan de haven logistiek dubbel interessant. heet het in Genk.