Nieuws Antwerpen Genomineerden Prijs Beloftevolle Onderneming 2016 gekend

Genomineerden Prijs Beloftevolle Onderneming 2016 gekend

Genomineerden Prijs Beloftevolle Onderneming 2016 gekend

Geert Noels, voorzitter jury Beloftevolle Onderneming van het Jaar

Geert Noels, voorzitter jury Beloftevolle Onderneming van het Jaar

Sinds 2005 organiseert EY in Vlaanderen de ‘Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis. Dit evenement gebeurt in het kader van de ‘Onderneming van het Jaar®’.
De ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ beloont een onderneming met veelbelovend groeipotentieel. De Vlaamse Regering wil op die manier snelgroeiende ondernemingen, in volle ontwikkelingsfase, een extra duwtje in de rug geven. In 2015 werd Destiny, onafhankelijke cloud-telecomoperator, tot laureaat uitverkoren.
Een professionele jury met vertegenwoordigers uit de bedrijfswereld en het academische leven, o.l.v Geert Noels, hoofdeconoom en Partner Econopolis, verkoos de genomineerden op basis van verschillende selectiecriteria.

Op 18 oktober, in het kader van de 22ste editie van de ‘Onderneming van het Jaar®’-award waarvoor de genomineerden Boma International (Antwerpen), Gemaco Group (Mechelen), LVD Group (Gullegem) en Vyncke (Harelbeke) zijn, zal de winnaar bekend gemaakt worden.

De finalisten van de 11de editie Beloftevolle Onderneming zijn e-BO Enterprises (Ieper), MediaGeniX (Groot-Bijgaarden), de biotech spin-off van de UA gespecialiseerd in moleculaire diagnostiek Multiplicom (Niel) en REstore (Antwerpen).

Het Antwerpse REstore, opgericht in 2010 dat ook vestigingen heeft in Londen en Parijs, is de Europese leider in de levering van geavanceerde geautomatiseerde vraagsturing. REstore groepeert bedrijven die bereid zijn om, bij overbelasting van het stroomnet, tegen betaling stroomverslindende machines uit te schakelen. De aggregator levert Demand Response-programma’s aan commerciële en industriële gebruikers en voorziet cloud-based Demand Side Management-software voor nutsbedrijven. Meer dan 1 250 van Europa’s grootste industriële energieverbruikers en verschillende nutsbedrijven maken gebruik van FlexpontTM, het gepatenteerde platform van het bedrijf. Het bedrijf telt 50 medewerkers en haalde in 2015 een omzet van €7 miljoen. Voorzitter van de Raad van Bestuur is Rudi Thomaes.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.