Taking Turns Foto: Taking Turns

Gents rekruteringsbureau Taking Turns opent tweede vestiging in Antwerpen: “Ook in de Scheldestad het verschil maken”

ANTWERPEN - GENT - Vijf jaar na zijn oprichting heeft rekruteringsbureau Taking Turns een tweede vestiging geopend in Antwerpen. "Net als in Gent, willen wij ook in de Scheldestad het verschil maken", zegt medeoprichtster Griet Vanneste.

Florence Debusschere en Griet Vanneste richtten vijf jaar geleden Taking Turns op. Vanuit hun uitvalsbasis in Gent zagen ze hun expertise in executive search en interim-management onmiddellijk omgezet in bijzonder positieve resultaten. Het personeelsbestand groeide in no time naar 18 medewerkers die binnen hun specialiteit actief zoeken naar sleutelposities in vijf domeinen: general management, finance, hr, operations & supply chain en sales & marketing.

Taking Turns richt zich op middelgrote tot grote bedrijven uit uiteenlopende sectoren, vaak in handen van private equity of familiebedrijven. De samenwerking kadert meestal in een groeiverhaal, een verdere professionalisering en uitbreiding van het management team, het aan boord brengen van bepaalde expertise op vaste of tijdelijke basis.

People’s business

De stap van het kantoor in Gent naar een tweede uitvalsbasis in Antwerpen, was volgens de bezielers de logica zelve. "Rekruteren is een people’s business: nabijheid en visibiliteit zijn hierbij primordiaal", stipt Florence Debusschere aan. "Proactief ‘hunten’ biedt nu eenmaal het meeste kans op succes wanneer dit face to face gebeurt. Oost-Vlaamse bedrijven met een filiaal in Antwerpen, hebben hier ook baat bij. En ik sluit ook niet uit dat we in Antwerpen kandidaten vinden die misschien liever in Oost-Vlaanderen werken, waarom niet?", aldus Debusschere.

"Net als in Gent, willen wij ook in de Scheldestad het verschil maken", vult medeoprichtster Griet Vanneste aan. "Wij nemen grondig de tijd om de verwachtingen van de klant én de kandidaat in kaart te brengen zodat we quasi met zekerheid een ‘klik’ kunnen garanderen met de waarden en normen van de organisatie. Tegelijkertijd verloopt het rekruteringsproces vrij snel en staat communicatie met betrekking tot de status van de zoektocht centraal. Nadien volgen wij onze kandidaten nog zes maanden intensief op om beide partijen een succesvolle aanwerving te garanderen", klinkt het nog.