Nieuws Antwerpen Gezondheidscheck voor het horecaleven

Gezondheidscheck voor het horecaleven

Gezondheidscheck voor het horecaleven

Het eerste jaar witte kassa in de horecasector – verplicht voor horecazaken die op een jaaromzet minimum 25 000 euro uit maaltijden genereren – is allerminst onopgemerkt voorbijgegaan. Dat wijst een zopas uitgevoerde studieronde uit waarbij de belangrijkste federaties, betrokken overheden en instanties werden geconsulteerd. 2017 wordt een scharniermoment voor de sector.
In België zijn tot nu toe 17.000 kassa’s geregistreerd: 11.900 in Vlaanderen waarmee bijna 98% van de Vlaamse horecazaken in regel is. Er wordt geschat dat er nog 1.400 een witte kassa moeten installeren.

Tom De Pauw, CEO van HR-dienstverlener Horecafocus Group in Antwerpen, heeft zopas AAPI uitgebracht. Dat is een gloednieuwe applicatie om de alomtegenwoordige digitale input te stroomlijnen richting een rendabele horecaonderneming.

“De witte kassa of geregistreerd kassasysteem (GKS) katapulteert ons naast de formele economie ook helemaal het digitale tijdperk in. Nu wordt de GKS nog teveel als controlemiddel bekeken, terwijl het een schat aan informatie bevat voor horeca-uitbaters. Als de informatie die de GKS bevat, gekoppeld wordt aan de boekhouding, dan heeft de horeca-uitbater goud in handen”, zegt De Pauw.

Aapi is de tool die al die informatie én ook de data van tal van andere nieuwe horecatechnologieën ontsluit en met elkaar verbindt. In één swipe op de smartphone krijgen horecaondernemers een transparant financieel inzicht in alle aspecten van hun zaakvoering.

Om in de horeca succesvol te zijn, komt er nog wel meer bij kijken. Meer dan ooit tevoren zal er behoefte zijn aan menselijk contact en een kwalitatieve, persoonlijke dienstverlening.
“Kortom, de succesvolle ondernemer van de toekomst bouwt op digitale perfectie én een nieuwe vorm van menselijke communicatie”, concludeert Tom De Pauw.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.