Gimv CEO Koen Dejonckheere. Foto: Lieven Van Assche

Gimv dankt recordwinst aan sterke groei bij de bedrijven waarin het participeert

Investeerder Gimv heeft in zijn gebroken boekjaar 2023-2024 een recordwinst van 217 miljoen euro of 7,8 euro nettowinst per aandeel behaald. Een jaar eerder was er nog een nettoverlies van 59,5 miljoen euro.

Het bedrijf dankt de winst aan sterke groei bij de bedrijven waarin het participeert en meerwaarde bij de verkoop van participaties, klinkt het donderdag in een persbericht.

Er was sprake van 291,1 miljoen euro winst dankzij de bedrijven waarin het investeert (portefeuilleresultaat). Dat geeft een rendement van 19,1% op een portefeuille van meer dan 1,5 miljard euro.

Gimv serveert de aandeelhouders net als een jaar eerder een dividend van 2,6 euro per aandeel. WorxInvest, het moederbedrijf van hr-dienstverlener SD Worx, is sinds deze week de nieuwe hoofdaandeelhouder van Gimv na afronding van de overname van het belang van de Vlaamse overheid. WorxInvest kondigde in november aan dat het de participatie van 27,81 procent overneemt, ter waarde van 375 miljoen euro. Na bijkomende aandelenaankopen is WorxInvest nu referentieaandeelhouder met een belang van 28,73%.