Nieuws Antwerpen Girlpower bij Antwerpse DinnerGift

Girlpower bij Antwerpse DinnerGift

Girlpower bij Antwerpse DinnerGift

Een primeur: meer dan de helft van de nieuwe lichting start-ups bij Start it @KBC heeft minstens één vrouwelijke founder. Voor de Dag van het Vrouwelijk Ondernemerschap vroeg de grootste accelerator van het land enkele vrouwen in de community naar hun ervaringen als start-up founder. Ze klopten ook aan bij DinnerGift uit Antwerpen.

Van de 67 start-ups die de meest recente pitchronde van Start it @KBC overleefden, heeft 53 procent minstens één vrouwelijke oprichter aan boord. De accelerator leverde de voorbije jaren forse inspanningen om meer vrouwelijke ondernemers aan te trekken. Sinds 2017 steeg het aandeel van de vrouwelijke founders daardoor met 20 procent.

Eén broer en drie zussen, dat is het kernteam van het Antwerpse DinnerGift. Wees maar zeker dat die vrouwen hun mannetje kunnen staan, ook al krijgen ze vaak met vooroordelen te maken.

Charlotte Van den Broeck: “Mensen kijken vaak naar onze broer als de ceo, de beslissingnemer, terwijl wij allemaal gelijkwaardige partners zijn. Soms laten we Filip om strategische redenen een belangrijk document tekenen, omdat we weten dat mannen automatisch serieuzer genomen worden in het bedrijfsleven.”

Astrid Van den Broeck: “Als we meer vrouwelijke ondernemers willen zien, moeten kinderen tijdens hun schoolcarrière meer aangemoedigd worden om te blijven dromen en creatief bezig te zijn. Ook de traditionele afbakeningen van vakspecialisaties moeten doorbroken worden.”

Laurien Van den Broeck: “Toon dat de vrouwelijke rolmodellen niet allemaal man- en kinderloos zijn. Met extra steunmaatregelen zoals kwalitatieve kinderopvang kan je vrouwen ook helpen om een carrière te combineren met een gezin.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.