Foto: Marc Wouters

Gloednieuw eetcafé Kabberdoes zwaait deuren open in Stabroek

Vanaf woensdag kan je in het Hoogeind in Stabroek lekker gaan eten in Kabberdoes. Nathalie Van Hees (31) en Jelle Linhart (39) openen er hun nieuwe eetcafé en stappen hiermee in de sporen van het vroegere eetcafé La Pipe.

Eten in een kabberdoes is niet evident. In de poldergemeente kan dat wel, niet in een kabberdoes, maar in dé Kabberdoes. Een niet alledaagse naam voor een horecazaak, die zowel de nadruk legt op het eet- als cafédeel. Dat weten ook de nieuwe uitbaters Nathalie Van Hees en Jelle Linhart.

“Tot voor kort hadden Jelle en ik een gelijkaardige zaak aan de Vlaamsekaai in Antwerpen. Senzelle, zo heette ons eetcafé. Ook dat is geen voor de hand liggende naam. Maar we maken er een gewoonte van om steeds in het verleden van een pand te duiken. Het Antwerpse pand noemden we naar de ontwerper, de Waalse baron de Senzeille.

Kabberdoes verwijst naar Anja’s Place, een bordeel in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Napoleon deelde cafés en cabarets op in twaalf categorieën. Twaalf was de laagste klasse. Van Cabaret douze naar Kabberdoes is maar een kleine taalkundige stap.” De naam is een historische terugblik, maar verder vaart de nieuwe Kabberdoes een eigen koers.

 

 

Traditioneel

Jelle Linhart: “We willen hier een eetcafé uitbouwen, waar je lekker kan eten volgens de traditionele Frans-Belgische keuken. We varen een beetje in het oorspronkelijk concept van het vroegere La Pipe, maar leggen voorlopig meer nadruk op het eetgedeelte. Alles wordt hier vers gemaakt en dat vinden we een troef.”

Het koppel verhuisde twee jaar geleden naar Putte. “Senzelle serveerde een traditionele keuken in een huiselijke sfeer. Dat paste steeds minder in het hippe dat de Vlaamsekaai hoe langer hoe meer uitstraalt. Toen we de kans hadden om La Pipe over te nemen, sprongen we. De keuken is helemaal vernieuwd en ook het interieur pasten we aan. Concurrentie? We zijn er zeker van dat er in Stabroek plaats is voor Kabberdoes”, aldus Nathalie.

 

 

Culinaire familie

Jelle Linhart stamt uit een culinaire familie. “Mijn vader Erwin was chef-kok in onder meer De Gulden Bok in Antwerpen. Mijn broer Arne is daar nu keukenchef. De fijne knepen van het vak hebben zowel mijn broer als ik geleerd van mijn vader. Voor Filip Peeters naam maakte als acteur, werkte hij bij mijn vader in de keuken. Filip scoort culinair onder meer met zijn befaamde tarte tatin. Wel, het recept daarvan komt van mijn vader”, geeft de nieuwe chef van Kabberdoes nog mee.

Kabberdoes is gesloten op maandag en dinsdag. De andere dagen open van 11u tot 23u.