GMAN opent groot dealership aan Noorderlaan

gmGMAN geeft gisterenavond in Antwerpen zijn nieuwe vestiging aan de Noorderlaan/Ijzerlaan officieel geopend. In de vroegere vestiging van Opel, Chevrolet en Cadillac is voortaan de dealer van Opel, Toyota en Citroën voor het noorden van Antwerpen gevestigd. Het is ook de officiële hoofdzetel voor de hele GMAN-groep.

Er rolt een heftige concentratiegolf doorheen het landschap van de autodealers. De markt is nu eenmaal biezonder moeilijk en dan is het zaak om de rentabiliteit aan te scherpen. GMAN heeft in dit opzicht zijn vestigingen in Deurne en Brasschaat gesloten en de activiteiten bijeengebracht aan de Noorderlaan/Ijzerlaan.

"Wij hebben als groep enkele opportuniteiten aangegrepen om onze activiteiten te herstructureren", zegt Tina Van Ingelghem. "Wij hebben onze Toyota-garage in Deurne bij de sluiting van een concurrerende Toyota-dealer overgebracht naar de Noorderlaan/Ijzerlaan. De verkoopstransactie van onze Opel-garage in Brasschaat was de aanzet om ons Opel-dealership eveneens te verplaatsen. Wij runnen voortaan in ons nieuwe complex drie entiteiten waar de klanten Opel, Toyota of Citroën kunnen aandoen."

De nieuwe garage zal zo'n 70 mensen tewerkstellen, inclusief de administratieve hoofdzetel van GMAN.

Zo'n 500 enthousiaste klanten tekenden donderdagavond present voor de officiële opening van het nieuwe complex. Ze maakten met z'n allen een reis langs de wereld en deden zowel Duitsland, Japan als Frankrijk aan.

GMAN runt ook nog garages in Wilrijk, Reet, Mechelen en Zemst. De dealer verkoopt ook tweedehandswagens en doet aan carrosserieherstellingen.