Nieuws Antwerpen GO Sharing deelt groene stroom met Antwerpse gezinnen

GO Sharing deelt groene stroom met Antwerpse gezinnen

GO Sharing deelt groene stroom met Antwerpse gezinnen

De elektrische deelscooters van GO Sharing, actief in Antwerpen en Brussel, worden opgeladen met groene energie van de zonnepanelen op het dak van de loods van de scale-up. Nu bieden ze de overtollige stroom van hun energie-installatie ook aan lokale gezinnen aan via energieplatform Bolt. “Een win-winsituatie”, zegt Pieterjan Verhaeghen, ceo van Bolt.

GO Sharing heeft een vloot van 1.000 elektrische deelscooters in Antwerpen en Brussel. Om alle batterijen van deze voertuigen op te laden, maakt GO Sharing gebruik van zonne-energie die opgewekt wordt via de zonnepanelen op het dak van haar loods in Mortsel. Yessin Ataache, de countrymanager van GO Sharing, ging op zoek naar een manier om de energie-overschot op een nuttige manier te gebruiken en kwam bij energieplatform Bolt terecht. “Het is een echte win-winsituatie. Onze afnemers kopen groene energie van een lokale producent en GO Sharing brengt haar energie-overschotten op een duurzame manier aan de man”, aldus Pieterjan Verhaeghen.

Dankzij Bolt kunnen consumenten zelf kiezen bij welke lokale opwekker ze groene energie kopen. Op het platform van de energieleverancier zijn er meer dan 150 lokale energie-opwekkers te vinden, waaronder nu dus ook GO Sharing. “GO Sharing staat voor een groene planeet met gedeelde mobiliteit van iedereen, voor iedereen. Duurzaamheid en delen zit dus in onze kern en daarom geloven we ook in het delen van duurzame energie”, vertelt Yessin Ataache.

Met het deelvervoer gaat GO Sharing voor een gedragsverandering van bezit van een voertuig naar gebruik wanneer je het nodig hebt. Via een app kunnen gebruikers op zoek gaan naar een elektrisch deelvoertuig in de buurt en er meteen mee vertrekken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.