Nieuws Antwerpen Godevaart Eyckerman aan zesde generatie toe

Godevaart Eyckerman aan zesde generatie toe

Godevaart Eyckerman aan zesde generatie toe

evertGodevaart Eyckerman voorziet de industrie, de vakman en de professionele doe-het-zelver al jaren van de betere gereedschappen en toebehoren. Evert Eyckerman volgde onlangs zijn vader op als zaakvoerder. Hij is hiermee de 6de generatie die aan het roer komt van het bedrijf, de 3de generatie in Brasschaat. Als jonge ondernemer gelooft hij rotsvast in de meerwaarde van extra investeringen in service en het behouden of creëren van een positieve sfeer.

De firma Eyckerman ging jaren geleden van start aan de Sint-Jorispoort in Antwerpen onder de naam In ’t Zonneke. Die vestiging bestaat nog altijd en is nu in handen van een achternicht van Evert Eyckerman. Zijn overgrootvader had enkel zonen die elk een tak van het bedrijf verder zouden zetten. Daarom nam Evert’s grootvader de toenmalige smidse aan het kruispunt Bredabaan-Leopoldslei in Brasschaat over. De zaak met allerhande gereedschappen en metaalwaren verhuisde vervolgens naar een ander pand aan de Bredabaan. Toen dat ook te klein werd, verkaste het bedrijf naar de huidige locatie aan de Veldstraat.

Als kersvers bedrijfsleider heeft Evert Eyckerman een duidelijke visie op de toekomst. Hij wil met zijn zaak in de eerste plaats verder investeren in service. In dat kader bracht hij de hersteldienst over naar een andere locatie. Hiermee breidde de beschikbare ruimte uit van 50 naar 300 m². Deze dienst is volledig uitgerust om klein en groot materiaal (machines en apparaten, maar geen witgoed) te herstellen. “Mensen zijn bereid om een correcte prijs te betalen ook al ligt die iets hoger, maar dan willen ze een goede service, kwaliteit en ondersteuning. Dat kunnen wij hen zonder meer bieden”, aldus de jonge ondernemer.

“Net als mijn vader hanteer ik enkele duidelijke vuistregels. Om te beginnen is dat investeren in goed personeel. Wij laten ons ook continu bijscholen door onze leveranciers. Naar de klanten toe werken wij oplossingsgericht en niet productgericht. Het gereedschappenlijstje van de klant vullen wij aan met wat hij of zij werkelijk nodig heeft. Aan ‘boxmoving’ of louter de verkoop van zo veel mogelijk producten of materialen doen wij niet. Het is wat de klant effectief nodig heeft dat telt en daar spelen wij met de juiste oplossing op in”, legt Evert Eyckerman enthousiast uit.

Godevaart Eyckerman bvba beschikt over een team van 12 mensen, met inbegrip van de zaakvoerder. De technische mensen zorgen voor ondersteuning in de verkoop. Zij gaan ook mee op verplaatsing om technische ondersteuning te bieden.

Het Brasschaatse bedrijf maakt deel uit van de samenaankoopgroep Asamco. Evert Eyckerman zetelt er in de raad van bestuur. Zijn bedrijf werkt eveneens samen met ondernemingen die oplossingsgericht opereren.

Evert Eyckerman: “Wij werken voor heel wat bedrijven in de haven. Hier hebben we in de loop van de jaren een sterke reputatie opgebouwd als betrouwbare leverancier van degelijke gereedschappen en als probleemoplosser voor elke situatie. ‘Nee’ bestaat voor ons eigenlijk niet. En als we dan toch in heel zeldzame gevallen met de beste wil van de wereld geen oplossing kunnen bieden, valt ons dat zwaar om ‘nee’ te moeten zeggen.”

Evert Eyckerman is van mening dat jonge ondernemers alles uit de kast moeten halen om een positieve sfeer te behouden of te creëren. Dat werkt volgens hem aanstekelijk. “Het is de enige manier om komaf te maken met de huidige negatieve sfeer. De weg vooruit is het enige alternatief. Ik zal er ook alles aan doen om vooruit te gaan met mijn bedrijf. Daarbij geloof ik absoluut niet in een ik-cultuur, maar des te meer in een wij-cultuur.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.