Robby en Natacha Café Stella Café Stella is terug open. Robby en Natacha hebben de vaten aangesloten. Foto: JAA

Goed nieuws uit Schotense horeca: bier in Café Stella schuimt weer dankzij Robby en Natacha

Café Stella, ruim een halve eeuw een bekende ontmoetingsplak op pleintje De Valk, stond de laatste jaren leeg. We hadden de kroeg al opgegeven, maar sinds kort kan je er opnieuw terecht om je dorst te lessen. Bouwvakker Robby Serneels (29) uit Deurne, die de hulp krijgt van partner Natacha Carpels (36), maakt achter de toog in Schoten zijn lang gekoesterde droom waar: een eigen café.

Het is de laatste tijd kommer en kwel geweest in de Schotense horeca. Het Vijverhof en Gustatif gooiden de handdoek waardoor de keuze om uit eten te gaan, flink kleiner is geworden. Bij de cafés is de spoeling nog dunner door het op korte tijd verdwijnen van De Lindekens, De Gilde, het Spieke en Breughel.

De overblijvende cafés verdienen stilaan de status van erfgoed. De heropening van Stella mag dan ook als goed nieuws beschouwd worden. De laatste geluiden over dit volkscafé op de hoek van de Churchilllaan en Jozef Hendrickxstraat klonken nochtans niet zo positief met een in elkaar geslagen dienster en vaststellingen van druggebruik.

Foto: jaa

De plek leek wel verdoemd te zijn, maar Robby Serneels liet er zich niet door afschrikken. Hij is dan ook een stoere bouwvakker, vol tatoeages, die zichzelf kenner van cafés noemt. Hij weet goed wat hij wil.

“Ik ken de beste kroegen in heel de provincie en met de tijd rijpte het idee om er zelf één te beginnen. Ik had er eerder enkele keren dichtbij gestaan, maar er was altijd wel een reden om het uiteindelijk niet te doen. Samen met Natacha, die ook nog aan de slag is als kapster en poetshulp, waag ik het er nu toch op.”

Robby en Natacha kennen de onfrisse reputatie van Stella uit het recente verleden en willen daar schoon schip mee maken. “Ik tolereer geen druggebruik noch geweld. Iedereen is hier welkom”, benadrukt de nieuwe waard. “De oudere stamgasten die Stella al vijftig jaar kennen en alle ups en downs hebben meegemaakt, voetbalsupporters, gezelligheidszoekers en ook de scholieren van het Sint-Jozef Instituut en het Sint-Michielscollege, de twee middelbare scholen in de omgeving. Zij mogen hier hun boterhammen komen opeten en het ’s middags gezellig maken.”

Café Stella voert een no tolerance-beleid tegenover drugs. Foto: JAA

Het zag er niet bepaald instapklaar uit toen Robby en Natacha café Stella de eerste keer binnenstapten. Maar na een grote schoonmaak en het uitrollen van liters verf ziet café Stella er spic en span uit. En het bier uit de tapkranen smaakt zoals het moet.

“Stella uiteraard, al hebben we ook een vat De Koninck aangesloten. 2,4 euro voor een pintje. Ik denk niet dat je ze elders in Schoten goedkoper zal vinden”, zet Robby zelf een glas aan de lippen. “Buiten een worstje en chips serveren we geen eten, maar dat kan nog komen. Andere troeven: we zijn zeven op zeven open van 10 tot 22 uur en in het weekend later, onze poolbiljart en uiteraard kan je hier Gazet Van Antwerpen lezen.”

Foto: jaa

Robby en Natacha willen zich goed inburgeren in Schoten en vonden het alvast fijn dat ze van burgemeester Maarten De Veuster (N-VA) een officiële welkomstattentie kregen. “Met oudjaar zijn we uitzonderlijk gesloten, maar 3 april staat nu al in koeien van letters in onze agenda. Dan is het Scheldeprijs. Daar willen ook wij een hoogdag van maken”, aldus de nieuwe uitbaters, die ook fervente Antwerp-supporters zijn. Getuige daarvan de rood-witte sjaal die reclameschilder Ludo Boudewijns per se moest aanbrengen bij de kerstman op het caféraam.

Ludo Boudewijns maakte er weer een kunstwerkje van. Foto: jaa