Nieuws Antwerpen Goed nieuws voor pantoffelhelden

Goed nieuws voor pantoffelhelden

Goed nieuws voor pantoffelhelden

Barbara Tan uit Kapellen, wiens tweede voornaam Chun Lie – ‘mooie lente’ in het Chinees – is, heeft haar eerste volledige wintercollectie vilten pantoffels, vervaardigd in Mongolië, gelanceerd.

Barbara is de dochter van een Vlaamse moeder en een uit Indonesië afkomstige vader met Chinese roots. “Ik ben mijn hele leven al geïnteresseerd in het Oosten en ook in ondernemerschap, maar die Mongoolse pantoffels zijn bij wijze van toeval op mijn pad gekomen”, zegt de bezielster van ‘Babsie.
Nadat haar echtgenoot van een zakenreis terugkwam met een paar pantoffels uit Mongolië, was Barbara Tan compleet in de ban van deze handgemaakte wollen creaties. Ze besloot dit opmerkelijk comfi-schoeisel in België te lanceren onder het merk ‘Babsie’.

Het materiaal bestaat uit wol afkomstig van schapen die vrij grazen in de Noord-Mongoolse steppe. De organische verwerking van de wol gebeurt zonder chemicaliën. “De merinowol aan de binnenzijde zorgt voor het nodige comfort. De schapenwol aan de buitenkant laat de pantoffels als het ware ademen”, zegt Barbara enthousiast.

De zolen bestaan uit leder, maar Barbara lanceert nu ook enkele modellen met rubberen zool. “De vraag naar alternatieven voor leder is stijgende. Rubber is een degelijke vervanging voor leder en je kan met die pantoffels ook even buiten lopen zonder van schoeisel te moeten veranderen.”

Belangrijk in het Babsie-verhaal zijn de mensen die de producten maken, met respect en liefde voor het ambacht dat in veilige omstandigheden tegen een eerlijk loon wordt uitgeoefend. Babsie brengt producten die volgens de Fair Trade principes geproduceerd worden.

Momenteel werkt Tan als onderzoeksmanager aan de UA en in haar vrije tijd houdt ze zich bezig met de lancering en verkoop van haar label. Het kleine rode Chinees tekentje stelt ineengestrengeld de T van Tan en de B van Barbara voor, haar signatuur om Oost en West te mixen.

Vanaf 45 euro heb je al een paar Babsies voor kinderen en 55 euro voor volwassenen. De pantoffels zijn te verkrijgen via de recent opgestarte webshop. Barbara is daarnaast regelmatig aanwezig op plaatselijke beurzen, zoals Biolicious en De Markt van Morgen en gaat de komende maanden ook op zoek naar verkooppunten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.