Coup de Chocolat

Goud voor Antwerpse Coup de Chocolat

ANTWERPEN - Chocolademaker Coup de Chocolat heeft in de categorie boven 85% goud behaald op de Europese International Chocolate Awards. Hun pure chocolade Jerome werd als beste verkozen uit 500 deelnemers. Jerome gaat nu door naar de wereldfinale die in oktober plaats zal vinden in Firenze.

Uit meer dan 500 inzendingen behaalde hun chocolade Jerome de gouden medaille. Daarmee liet het Antwerpse chocoladebedrijf een keur aan chocolademakers uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten achter zich. Tom Geens, die Coup de Chocolat samen met Isabelle Quirynen runt: “Voor ons is het een bevestiging dat we op de goede manier bezig zijn en dat onze chocolade ook over de landsgrenzen gesmaakt wordt. We stuurden dit jaar voor het eerst een reep in en het is ongelofelijk als je dan onmiddellijk verkozen wordt tot beste donkere chocolade.”

Coup de Chocolat bestaat nog maar sinds 2016. Isabelle Quirynen en Tom Geens gaan op zoek naar de beste cacao ter wereld en kopen deze rechtsstreeks van de boer, wat resulteert in eerlijkere prijzen en een betere smaak. De bonen voor winnaar Jerome zijn afkomstig uit Colombia, van bij de Arhuacos indianen in het noorden.

Er zit de komende maanden ook een verhuis aan te komen voor Coup de Chocolat. In november verhuizen ze de productie van Antwerpen Noord naar linkeroever.