Nieuws Antwerpen Gouden haantje kraait niet meer

Gouden haantje kraait niet meer

Gouden haantje kraait niet meer

metalenDe materialengroep Umicore zag zijn inkomsten in het eerste kwartaal met 1% stijgen. Dit ondanks de vrij zwakke cijfers van de recyclagefabriek in Hoboken. Een sterke groei in de divisies Automotive Catalysts en Rechargeable Battery Materials compenseerde ruimschoots de impact van de lagere metaalprijzen op de verschillende activiteiten in de Antwerpse fabriek.

Hoboken was vele jaren naeen zowat het goudhaantje van Umicore. De geoptimaliseerde technologische knowhow bij de recyclage van metalen zorgde telkens opnieuw voor sterke resultaten. De onafgebroken daling van de metaalprijzen en de krimping van de vraag in meerdere productactiviteiten zorgden in de afgelopen maanden echter voor een druk op de rentabiliteit van de divisie en van de hele groep.

In de divisie Catalysis gingen de inkomsten flink omhoog (+12%) dankzij een betere volume- en productmix in Automotive Catalysts. De inkomsten voor Energy and Surface Technologies daalden met 4% omwille van de impact van de lagere kobalt- en nikkelprijzen op de inkomsten van Cobalt and Specialty Materials. Deze impact werd echter in grote mate goedgemaakt door de hogere inkomsten bij de divisie Rechargeable Battery Materials.

De investeringen in Umicore’s groeiplatformen -schone mobiliteit en recyclage- verlopen ondertussen volgens plan of liggen voor op schema. Er worden overigens bijkomende investeringen overwogen om de capaciteit van Rechargeable Battery Materials te verhogen.

In de loop van het kwartaal steeg de nettoschuld ten gevolge van een stijging van het werkkapitaal.

Op basis van de resultaten van het eerste kwartaal en in de veronderstelling dat de huidige marktvoorwaarden blijven gelden, verwacht Umicore dat de recurrente EBIT voor het volledige jaar tussen de 335 en de 360 miljoen euro zal liggen. Dit weerspiegelt een sterke groei op jaarbasis voor Automotive Catalysts en Rechargeable Battery Materials die de impact van de lagere metaalprijzen op de recyclageactiviteiten ruimschoots compenseert.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

DEME koopt vikingschip

De Antwerpse baggeraar en verlener van maritieme diensten DEME heeft een overeenkomst gesloten met de Noorse rederij Eidesvik voor de… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.