Nieuws Antwerpen Grafmonument van Toetanchamon tussen meubels van Antwerpse Sixinch

Grafmonument van Toetanchamon tussen meubels van Antwerpse Sixinch

Grafmonument van Toetanchamon tussen meubels van Antwerpse Sixinch

ANTWERPEN – Sixinch Belgium is er in geslaagd om het contract binnen te halen voor een reeks van op maat gemaakte meubels in hun gekende coating. Het Antwerpse bedrijf zal diverse meubels leveren voor de verschillende vleugels voor deel A van het project. Het wordt de nieuwe verblijfplaats van het grafmonument van Toetanchamon en tienduizenden andere zeldzame of unieke archeologische vondsten van over de hele wereld.

Michel Sels, zaakvoerder Sixinch: “Voor Sixinch is dit een geweldig project om in een lastig COVID-jaar 2020 te mogen uitvoeren. We zijn er dan ook bijna 5 jaar mee bezig geweest vanaf het moment dat we betrokken partij waren. Verschillende contacten, voorstellen, en dalende budgetten waren maar enkele van de uitdagingen. COVID maakte alles nog moeilijker om afspraken en timing in te schatten. We zijn dan ook trots om aan dit prestigeproject te kunnen meewerken.”

Het Ierse architectenbureau Henegan Pen Architects won in 2003 de wedstrijd om het museum te ontwerpen, dat momenteel gebouwd wordt door het Belgische Besix.

De nieuwe verblijfplaats van de koninklijke mummies en andere schatten uit de Egyptische oudheid is enorm groot: tentoonstellingszalen, conservatieruimte, congrescentrum met 3D-scherm, winkels, restaurants en bijgebouwen. Om het plateau van Gizeh niet te verstoren, bevindt het museum zich op enige afstand van de hoger gelegen piramiden Cheops, Chefren en Mykerinos.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.