Nieuws Antwerpen Groene betaalapp bonsai moedigt iedereen aan om één boom per week te planten

Groene betaalapp bonsai moedigt iedereen aan om één boom per week te planten

Foto: paybonsai

Groene betaalapp bonsai moedigt iedereen aan om één boom per week te planten

ANTWERPEN – De Antwerpse groene betaalapp bonsai moedigt iedereen aan om in 2023 één boom per week te planten. Met deze oproep wil de fintech start-up meer en actieve gebruikers aantrekken.

De Antwerpse start-up bonsai lanceert een oproep om allen één boom per week te planten in 2023. Met vijftig geplante bomen kan de Belg zijn gemiddelde uitstoot van 15 ton CO2 per jaar zelf compenseren. “We pretenderen niet dat we de klimaatverandering zo gaan oplossen, wel dat alle beetjes helpen”, aldus Jelle Baats, CEO van bonsai. “Onze oproep is voor veel mensen een laagdrempelige en kosteloze manier om zelf iets terug te doen voor de planeet en zich bewuster te worden van hun uitstoot en de impact die ze zelf hebben. De ecologische voetafdruk is een abstract begrip, maar met de app kunnen we die tastbaarder maken en gebruikers zelf de tools in handen geven. Met de oproep willen we meer en actieve gebruikers aantrekken. Het klimaat is immers niet enkel een zaak voor bedrijven.”

Volgens bonsai kan de consument ook zelf eenvoudig iets doen voor de planeet. De fintech start-up plant één boom voor elke tien transacties die de gebruiker uitvoert met de groene betaalapp, ongeacht of dat bij de lokale bakker, online of met Apple Pay en Google Pay gebeurt. Bonsai overhaalde al meer dan 132.000 Belgische gebruikers, die ondertussen samen meer dan 250.000 bomen plantten.

LEES OOK. https://www.made-in.be/antwerpen/antwerpse-start-up-paybonsai-plant-100-000-bomen-in-madagaskar-als-wapen-tegen-klimaatopwarming/

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.