Nieuws Antwerpen Groep Gumption groeit door als incubator

Groep Gumption groeit door als incubator

Groep Gumption groeit door als incubator

bartDe Groep Gumption groeit verder door als een prominente incubator in de Benelux. De onderscheiden bedrijven uit Kontich investeren in business-development en de salesorganisatie om de verdere groei te ondersteunen. In de eerste weken van volgend jaar zal de groep drie nieuwe ondernemingen opstarten. Vandaag werken 150 man voor Gumption. Volgens het management zullen dat er tegen 2020 zeker 400 zijn.

In vele sectoren verliezen traditionele bedrijven terrein. Wie de digitale sneltrein mist, verliest het pleit van zijn concurrenten. De wil om te veranderen is er, maar het pad is onduidelijk: hoe koppel je business-visie aan inzicht in digitale technologie? De bedrijven in de Gumption-groep helpen beslissingnemers om het potentieel van digitale technologie optimaal te benutten in functie van de bedrijfsstrategie.

Gumption werd opgestart in 2012. Het management gelooft rotsvast in start-ups en early-stagers als digitale partners. Die scoren sterk in innovatieve ideeën, zien co-creatie als een opportuniteit – niet als een bedreiging – en focussen als geen ander op hun klanten. Start-up is geen synoniem van groen.

De Gumption-bedrijven hebben uiteenlopende en complementaire invalshoeken. “Vanuit een 360°-kijk wil Gumption de sparringpartner en inspirator worden van CxO’s”, zegt Bart Embrechts, CEO van Gumption. “Daarom versterken wij onze competenties als strategisch adviseur op executiveniveau. De Gumption-bedrijven investeerden de voorbije maanden ook fors in business-development en de salesorganisatie. Tegen 2020 wil Gumption als groep de kaap van 400 medewerkers ronden. Begin 2016 starten 3 nieuwe ondernemingen onder de vleugels van Gumption.”

De acht bedrijven die onderhand de groep dragen:

* TheValueChain: de onderneming zette enkele tijd terug een stevig sales- en business-developmentteam op met een poot in Wallonië.

* Bmatix: Guy Van Wilder bedrijven ontdekken hoe ze met enterprise en visual discovery tools voor BI & analytics toegevoegde waarde kunnen creëren.

* Hifluence: Cindy Wilberts gaat op zoek naar digitale transformatietrajecten.

* Branded Careers: Christophe Coppens spoort klanten en projecten op.

* YouCtrl: verbreedt zijn portfolio voor financiële managers met nieuwe servicemodellen en softwaretools.

* Rank1: zet als ICT-infrastructuurspecialist Rank1 o.m. in op high-level consultancydiensten en networking-as-a-service.

* Vigor: met Jeroen Swanborn.

* Chain: met Philippe Hautiaux.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.