Nieuws Antwerpen Groep Maes start met dronebedrijf

Groep Maes start met dronebedrijf

Groep Maes start met dronebedrijf

droneDe Groep Maes uit Pulle is gestart met een eigen dronebedrijf, Aetos Drones. Zopas behaalde dat als eerste Belgische dronebedrijf een VCA-certificaat. Sinds vorige week staat de merknaam ook te lezen op de shirts van voetbalclub SK Lierse.

Dat Groep Maes begint met een eigen dronebedrijf, mag niet als een verrassing klinken. Met kranen en hoogwerkers voert het nu al inspecties op hoogte uit. “Sommige inspecties, bijvoorbeeld van een windmolen, kan je sneller en efficiënter uitvoeren met een drone”, weet businness unit manager Lieve Van Gijsel van Aetos Drones.

De drone-tak bestaat momenteel uit twee personen. “Ikzelf en mijn collega die de vluchten uitvoert”, aldus Van Gijsel. “Als back-up kunnen Jan en Koen Maes ook mee worden ingeschakeld.”

Aetos Drones richt zich op de inspecties van industriële complexen, windmolens, hoogspanningsleidingen, de agrarische sector en de bouw. “Voor de bouw kunnen we via een drone volumebepalingen maken, bijvoorbeeld berekenen hoe groot een berg zand is. In de landbouwsector kunnen we gewassen onderzoeken: zijn ze gezond, hebben ze voldoende water?”, legt Lieve Van Gijsel uit.

Voorlopig laat de wetgeving niet toe om echt van de grond te gaan. “Europa stuurde de wetgeving terug en die moet worden aangepast. Indoor is er geen probleem, maar wanneer we nu buiten vliegen, moet er elke keer een vergunning worden aangevraagd. De verwachting is dat de nieuwe wetgeving rond maart klaar zou zijn, maar de vraag is of die timing ook wordt gehaald”, besluit Lieve Van Gijsel.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.