Nieuws Antwerpen Groep rond Sportpaleis groeit verder door

Groep rond Sportpaleis groeit verder door

Groep rond Sportpaleis groeit verder door

sportGewoon indrukwekkend hoe het management rond de NV Sportpaleis de zaken in de afgelopen jaren gerund heeft. Wie zich de pijnlijke saga van pakweg 20 jaar terug rond de Antwerpse sporttempel herinnert zal zich nauwelijks kunnen terug vinden in de cijfers die de onderneming voor 2014/2015 publiceerde. In dat afgesloten boekjaar werd een omzet gerealiseerd van liefst 27,8 miljoen euro. Daar werd een cashflow op verdiend van 3,9 miljoen euro.

Jan Vereecke, Herman Schueremans, Jan Van Esbroeck, Christian Verleyen en hun Nederlandse partners hebben de NV Sportpaleis onderhand uitgebouwd tot een indrukwekkende groep. De waarde van de vaste activa wordt volgens de jaarrekening die gedeponeerd werd bij de Nationale Bank vandaag vastgelegd op 40,6 miljoen euro.

De groep gaat overigens onverminderd verder door op zijn elan. Met een doelgericht investeringsprogramma. Voor Hasselt werd daarbij 811.000 euro uitgetrokken, voor Vorst Nationaal zelfs 1,4 miljoen euro en voor de Capitole 1,1 miljoen euro. De schulden zijn daardoor weliswaar verder opgelopen tot 31,6 miljoen euro doch die zijn best beheersbaar.

Het bedrijf rond het Sportpaleis omvat tevens de Lotto Arena en de Stadsschouwburg in Antwerpen, de Ethias Arena, het Ethias Theater en de Grenshallen in Hasselt, Vorst Nationaal on Brussel en de Capitole in Gent.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.