Nieuws Antwerpen Grootste containerschip ter wereld in Antwerpse haven

Grootste containerschip ter wereld in Antwerpse haven

Grootste containerschip ter wereld in Antwerpse haven

ANTWERPEN – Het containerschip HMM Algeciras is gisterenavond aangekomen in de haven van Antwerpen om containers te lossen en laden aan de Noordzee Terminal van containerbehandelaar PSA. Het is het nieuwste grootste containerschip ter wereld.

Het Koreaans schip werd op 24 april opgeleverd door de scheepswerf Daewoo Shipping & Marine Engineering’s Okpo en kan 23.964 20-voet-containers aan boord hebben. Het is 400 meter lang, 61 meter breed en telt 23 bemanningsleden. Het schip is afkomstig uit Yantian (China) en vertrekt op zaterdag 13 juni naar Londen.

Jan Van Mossevelde, Managing Director PSA Antwerp: “Dankzij al onze medewerkers zijn we tijdens de coronacrisis 100% operationeel gebleven en hebben we onze klanten en partners steeds dezelfde service kunnen blijven verlenen. We zijn trots om, ook in deze uitdagende tijden, het grootste containerschip ter wereld te ontvangen en daarbij een call size record op Noordzee Terminal neer te zetten.”

Jacques Vandermeiren, ceo Port of Antwerp: “We verwelkomen de HMM Algeciras met plezier. Hiermee tonen we aan dat onze haven de grootste containerschepen kan ontvangen. Daarmee is Antwerpen goed gepositioneerd voor verdere schaalvergroting. Het is onze ambitie om als haven op een duurzame manier te blijven groeien, met een stevige vinger aan de pols van de wereldwijde economische situatie.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.